ΣΠΑΡΤΗ. Σε σύντομη ανακοίνωση – σχόλιο προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σπάρτης, (ΛΑ.ΣΥ), «για την κατάσταση με τα σκουπίδια», στην οποία έχει περιέλθει η λακωνική πρωτεύουσα.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Σπάρτη έχει πνιγεί στα σκουπίδια», λένε από τη ΛΑ. ΣΥ, τονίζοντας πως, «…η ευθύνη για τα βουνά από σκουπίδια βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή και τις προηγούμενες διοικήσεις που είναι ευθυγραμμισμένες με τις κυβερνητικές πολιτικές για την παράδοση των σκουπιδιών στην ανάδοχο εταιρεία “ΤΕΡΝΑ”…».

Τι ζητά η Συσπείρωση:

«…διαχείριση των απορριμμάτων από έναν κρατικό φορέα με κριτήριο τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος και όχι για το κέρδος».

Η ανακοίνωση

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Σπάρτη έχει πνιγεί στα σκουπίδια! Δυστυχώς για άλλη μια γιορτινή περίοδο η πόλη στολίστηκε με σκουπίδια! Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε!

Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας από τις 14 Ιανουαρίου, ότι δυστυχώς η κατάσταση με τα σκουπίδια θα συνεχίσει να είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία (τότε όλες οι άλλες παρατάξεις έλεγαν ότι είναι προσωρινό. Αναρωτιόμαστε τι λένε τώρα στους δημότες; Πάλι υπομονή;)

Δυόμιση χρόνια είδαμε πολλά θλιβερά και ευτράπελα γεγονότα από την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση. Η ευθύνη για τα βουνά από σκουπίδια βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή και τις προηγούμενες διοικήσεις που είναι ευθυγραμμισμένες με τις κυβερνητικές πολιτικές για την παράδοση των σκουπιδιών στην ανάδοχο εταιρεία “ΤΕΡΝΑ”, χαρατσώνοντας ασύστολα τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών, με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ να σφίγγουν την θηλιά στα λαϊκά στρώματα, με το κύμα ακρίβειας σε καύσιμα, ηλεκτρικό, αγροτικά εφόδια, τρόφιμα κλπ που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις φέρνοντας σε πολύ δύσκολη κατάσταση τους κατοίκους όλης της χώρας και του δήμου Σπάρτης.

Όλα αυτά τα αδιέξοδα, οι προχειρότητες και οι επικίνδυνες καταστάσεις θα είχαν αποφευχθεί αν η διαχείριση των απορριμμάτων γινόταν από έναν κρατικό φορέα με κριτήριο τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος και όχι για το κέρδος της κάθε ΤΕΡΝΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και με αφορμή την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και να συμπορευτούν και με την Λαϊκή Συσπείρωση που δεν λέει ψέματα, δεν λέει άλλα την μια μέρα και άλλα την άλλη, δεν χαϊδεύει αυτιά αλλά καλεί σε αγώνα για καλυτέρευση της ζωής μας για το σήμερα και το αύριο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις