ΛΑΚΩΝΙΑ. Τα Διοικητικά Συμβούλια του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και Σπάρτης, «…χαιρετίζουν την φετινή 8η Μάρτη μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση»:

«Όπου η φετινή 8η Μάρτη πρέπει να σηματοδοτήσει τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η παγκόσμια μέρα της γυναίκας συνηθίζεται να “τιμάται” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με ωραία λόγια, με ψεύτικες υποσχέσεις και ενίοτε με γιορταστικές εκδηλώσεις.

Η καθημερινότητα όμως της Ελληνίδας αγρότισσας, είναι διαφορετική, είναι σκληρή και επιδεινώνει την ήδη υποβαθμισμένη κοινωνική της θέση. Η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που ξεκληρίζει την αγροτική οικογένεια, με στόχο τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, πλήττει διπλά και τριπλά την αγρότισσα.

Μέρα με τη μέρα βλέπει το εισόδημα της οικογένειας να συρρικνώνεται. Η ακρίβεια, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίησή της. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις λόγω των απαγορευτικών ασφαλιστικών εισφορών είναι ανασφάλιστη, ενώ η σύνταξη μειώνεται παρά τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Οι συνέπειες της νέας ΚΑΠ ήδη είναι ορατές και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηννοτρόφων.

Το κλείσιμο και η υπολειτουργία σχολείων στα χωριά και στις κωμοπόλεις, οι τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, η ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές της πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, την περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο.

Οι δύσκολες συνθήκες δουλειάς στην ύπαιθρο (κτηνοτροφία, γεωργία), που ξεκινάνε από τις 4 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δημιουργούν επιπλέον εμπόδια στην κοινωνική της ζωή, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση. Επιβαρύνουν ιδιαίτερα το γυναικείο οργανισμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, αντιμετωπίζει τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των αγροτισσών, με… παυσίπονα όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας!!!

  • Σήμερα, όμως, η γυναίκα της υπαίθρου έχει αποκτήσει πείρα. Επιδιώκοντας να σταθεί στα πόδια της, να επιβιώσει, την έσπρωξαν να φτιάξει συνεταιρισμούς. Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια για να… εκπαιδευτεί σε καινοτόμες ιδέες. Στο τέλος βρέθηκε είτε χρεωμένη, είτε «προσγειώθηκε» στην σκληρή καθημερινότητα με τα ίδια ή χειρότερα προβλήματα.

Καμιά αγρότισσα δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτά τα τεχνάσματα. Αυτοί που της τα προτείνουν, δεν νοιάζονται για τα δικά της συμφέροντα, για τα συμφέροντα της φτωχής αγροτικής οικογένειας.

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Λακωνίας και Σπάρτης καλούν τις αγρότισσες να συσπειρωθούν στους συλλόγους, στον αγώνα για την επιβίωση της αγροτικής οικογένειας. Να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματα μας! Μόνο μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας ανήκει!

Οι ανάγκες για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δε συμβιβάζονται με τα επιχειρηματικά κέρδη και την καταπίεση.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις