Κάνοντας τον καθιερωμένο πρωινό μου περίπατο ήρθα αντιμέτωπος με το θέαμα των απορριμματοφόρων. Οι εργάτες καθαριότητας αρκετά σχολαστικά μπορώ να πω, άδειαζαν τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών. Φαίνεται πως η αποκομιδή ξεκίνησε.

Προφανώς ο Δήμος Ήλιδας υπέγραψε τη σχετική προγραμματική σύμβαση με την οποία ανοίγει ξανά ο δρόμος για τη μεταφορά των απορριμμάτων μας στη ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς.

Ωστόσο, ο προβληματισμός για την «τύχη» των σκουπιδιών της Σπάρτης αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας παραμένει έντονος, αφού η κατασκευή του ΜΕΑ ΧΥΤΗ στη Σκάλα Λακωνίας έχει για τους γνωστούς λόγους σταματήσει, πηγαίνοντας τον σχεδιασμό πολλούς μήνες πίσω.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είχε δώσει προφορικές διαβεβαιώσεις πως τα απορρίμματα του Δήμου Σπάρτης θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Παλαιοχούνης στην Αρκαδία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Σκάλα.

Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι φορείς, από το Δήμο Σπάρτης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΦΟΔΣΑ έως και το υπουργείο Περιβάλλοντος, εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου οι Σπαρτιάτες να μην έρθουν ξανά αντιμέτωποι με τις ίδιες απαράδεκτες εικόνες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία όλων μας.

Όπως μαθαίνουμε μέσα από την επίσημη αλληλογραφία που αναρτάται στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, - και που κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει - όσο μένος και να υπάρχει για την σημερινή Δημοτική Αρχή, ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ είχε λάβει το σχετικό αίτημα του Δήμου Σπάρτης για παράταση της έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός νομού, αρκετές μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, επέλεξε να υπογράψει την απόφαση κυριολεκτικά στην εκπνοή της. Άξιο απορίας γιατί ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν έδειξε και σε αυτή την περίπτωση την εγρήγορση και την αφύπνιση - που πολύ σωστά - επέδειξε και στο θέμα των κυνοκομείων της Σπάρτης.

Προς τι αυτή η επιλεκτική ευαισθησία; Μήπως η δημόσια υγεία έρχεται σε δεύτερη μοίρα για ορισμένους; Ή μήπως θεωρούν πως η μανία που δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα προς τη Σπάρτη δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο και στους κατοίκους της;

Οποιαδήποτε «καρατόμηση» φαντασιώνεται ο κ. Μητσοτάκης δεν θα βελτιώσει την κατάσταση στη Σπάρτη, τουναντίον θα επιφέρει μεγαλύτερο χάος ενώ δεν θα καταπραΰνει ούτε τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και αρκετά μέλη της κυβέρνησής του.

Σε μια πόλη που παραδοσιακά δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Όχι τόσο γιατί το κόμμα δεν θα βρεθεί στην πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων στην επόμενη δοκιμασία της κάλπης, αλλά γιατί αγνοώντας τους κατοίκους, - όχι μόνο της Σπάρτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας -, ο κ. Μητσοτάκης κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ο πιο ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Στον κ. Λιβανό όπως διαβάζουμε δόθηκε «συγχωροχάρτι» …δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Αγανακτισμένος Πολίτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις