ΕΛΛΑΔΑ. «Η χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα κρίση, ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή του ΑNT-1 «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης, επισημαίνοντάς: «Έχουμε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό, την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά για ολόκληρο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο και αύξηση της εξάρτησης από το εισαγόμενο φυσικό αέριο για το 2021». «Και όλα αυτά, με τον κατώτατο μισθό να είναι εγκλωβισμένος σε επίπεδα κάτω του 2010 - η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκης είναι τεράστιες για αυτό το εκρηκτικό μείγμα» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 15%» ενώ «άφησε αρρύθμιστη την αγορά ενέργειας, αντί να παρέμβει για να σταματήσει την αισχροκέρδεια και να φορολογήσει τις επιχειρήσεις που βγάζουν υπερκέρδη σε βάρος της κοινωνίας». «Στην πενταετία ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια ρεύματος ούτε ένα ευρώ» υπενθύμισε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει το σήμα ότι μπορεί να γίνει μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον προηγούμενο Νοέμβριο, αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην το κάνει» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη «να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ενόψει και της επισιτιστικής κρίσης». Και πρόσθεσε: «Η χώρα μας έχει τις δημοσιονομικές δυνατότητες για αυτά τα μέτρα, ακριβώς επειδή προνόησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει, όχι τώρα αλλά εδώ και μήνες, την κρίση της ακρίβειας, που συνεχώς επιδεινώνεται» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Υπογράμμισε ότι «όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έκανε την πολιτική επιλογή να αδρανήσει» και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ελάφρυνση με μείωση συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών στην ενέργεια και στα τρόφιμα και κρατική παρέμβαση για ρύθμιση των αγορών».

«Αν δεν γίνουν αυτά η κρίση θα επιδεινωθεί» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Έχουμε ζητήσει εκλογές για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος και να σωθεί η κοινωνία από αυτή την καταστροφή».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις