ΛΑΚΩΝΙΑ. «Μας απειλεί με ΜΑΤ στο σπίτι μας» είπαν σήμερα οι πολίτες στον δήμο Ευρώτα όταν πληροφορήθηκαν την απειλή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Με κυνικό τρόπο ανέφερε ότι «από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο.»

Ο περιφερειάρχης αντί να απολογηθεί για την αποτυχία του Σχεδιασμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, για την αδυναμία και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και του ΦΟΔΣΑ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και χωρίς κανέναν σεβασμό στους ενεργούς πολίτες που με κάθε τρόπο, σε κάθε τόνο και με την συμμετοχή, όποτε χρειαστεί, εκατοντάδων συμπολιτών τους, διαμαρτυρήθηκαν και προειδοποίησαν ότι το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στα Ξηροκάμπια Σκάλας δεν θα γίνει για λόγους προστασίας τους περιβάλλοντος, της υγείας και της παραγωγής της περιοχής, έδειξε τη λύση των ΜΑΤ και του Εισαγγελέα.

Ηχηρή απάντηση που καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό του περιφερειάρχη για ομοθυμία και συμφωνία στις αποφάσεις του αποτέλεσε η ανάρτηση του δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου:

«Η συνάντηση δεν είχε κανένα αποφασιστικό χαρακτήρα - Ουδεμία απόφαση ελήφθη»

Υπογραμμίζει, πως «η συνάντηση δεν είχε κανένα αποφασιστικό χαρακτήρα, το μόνο που έγινε ήταν η τοποθέτηση των προσκεκλημένων φορέων. (Βουλευτές - Δήμαρχοι Λακωνίας - Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ - Επιμελητήρια). Κατά συνέπεια ουδεμία απόφαση ελήφθη κατά της διάρκεια της συνάντησης.

Παραμένω συνεπής στις αποφάσεις μου και αναμένω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αίτηση ακύρωσης του Δήμου Ευρώτα κατά της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων)».

Τέλος, αξίζει να προσεχθεί η αναφορά Βέρδου κατά τη σύσκεψη πως, «…μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός, ότι σήμερα 16-03-2022 αρμόδιο ελεγκτικό κλιμάκιο της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας προέβη σε επιτόπιο έλεγχο στο χώρο που εναποθέτουμε προσωρινά τα απορρίμματα μας, κατόπιν καταγγελίας…».

Εκπρόσωποι φορέων της Λακωνίας αλλά και πολίτες του Δήμου Ευρώτα αναφέρουν σήμερα ότι καμία απειλή δεν θα κάμψει τον δίκαιο αγώνα των πολιτών. «Αν ο Νίκας θέλει ΜΑΤ, οι πολίτες θα απαντήσουν με ένα ισχυρό τείχος διεκδίκησης και αντίστασης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις