ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την ενοχή των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων αποφάσισε το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη δίκη για τον θάνατο του 53χρονου, τότε, εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, ανήμερα το Πάσχα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ένοχοι κρίνονται ο καπετάνιος του μπουλουκιού (ποινή φυλάκισης 3 ετών και 7 μηνών) και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (ποινή φυλάκισης 2 ετών) που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου (ποινή φυλάκισης 2 ετών) που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν 5 μέλη του μπουλουκιού τα οποία και κατηγορούνταν για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών. (ποινή φυλάκισης 9 μηνών)

Και στους 8 ενόχους, η έδρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό το πρότερου σύννομου βίου, ενώ οι ποινές είναι εφέσιμες με 3ετή αναστολή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τον τότε πρόεδρο της «Φάρις» καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου των σαϊτολόγων.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το δικαστήριο διέταξε αυτεπάγγελτα να μεταβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.

Πηγή: EΡΤ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις