ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Δύο σημαντικά νέα έργα οδοποιίας, συνολικού ύψους 1.843.000 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς οικισμό Βίλια της Κοινότητας Νεμούτας, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 975.000€ και για την ολοκλήρωση της αγροτικής οδοποιίας (ασφαλτόστρωση) στο τμήμα «Ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότης», μήκους 3.320 μέτρων, προϋπολογισμού 868.000€. Μαζί με τις ασφαλτοστρώσεις των δύο αυτών τμημάτων επί της υπάρχουσας χάραξης, προβλέπονται επίσης έργα απορροής όμβριων υδάτων καθώς και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στα δύο αυτά έργα, δήλωσε:

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Δημοτική μας Αρχή πάντα θα προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Μεθοδικά, συστηματικά, με την τεχνική τεκμηρίωση που απαιτείται, συντάξαμε τις σχετικές προτάσεις και τις υποβάλλαμε στο Π.Α.Α. με τη βεβαιότητα ότι θα τύχουν της προσδοκώμενης χρηματοδότησης. Πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας για τις περιοχές Βιλίων και Κρυόβρυσης, καθώς θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των κατοίκων προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις, που τώρα γίνεται με δυσκολία. Προσπαθούμε στοχευμένα και μελετημένα να βελτιώσουμε τις υποδομές σ’ ολόκληρο το Δήμο, επ’ ωφελεία των δημοτών μας. Αυτή η προσπάθεια έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς όταν αφορά τις δυσπρόσιτες περιοχές του Δήμου μας, τις οποίες θέλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, για μια βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει την προσπάθειά της για εξασφάλιση πιστώσεων για την υλοποίηση έργων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία μας συνέταξε και ωρίμασε μελέτη και υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εν λόγω έργα. Η χρηματοδότηση και μετέπειτα υλοποίησή τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αφού έτσι θα διευκολύνεται η πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες, σε σταυλικές εγκαταστάσεις αλλά και σε αγροικίες. Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων του Π.Α.Α. απαιτούσε συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως ποιοτικά χαρακτηριστικά, πλάτος οδού, κλίσεις, ενιαίο έργο κλπ, στοιχεία που περιόριζαν τις δυνατότητες επιλογής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις