ΠΑΤΡΑ. Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα η οποία απασχολεί το πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι Αρχές έχουν σχεδόν πειστεί ότι οι περιπτώσεις της Μαλένας και της Ιριδας οδηγούνται στο συμπέρασμα του θανάτου από ασφυξία. Είναι, δε, πολύ πιθανό το ίδιο να ισχύσει και για την Τζωρτζίνα που έφυγε τελευταία από τη ζωή.

Οσον αφορά ακριβώς την Τζωρζίνα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού. Ερευνάται παράλληλα αν αυτές οι ουσίες ταιριάζουν και ποσοτικά στη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε το παιδί.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη» είπε, μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά.

Αλλαγές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Εν τω μεταξύ, σε ριζική αναδιαμόρφωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr, η συγκεκριμένη κίνηση ήταν προγραμματισμένη αλλά αναμένεται να επισπευθεί από τις εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, όπου είναι προφανές ότι η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα εξαιτίας και των άστοχων αρχικών ιατροδικαστικών διαγνώσεων, οι οποίες επανελέγχονται από την επιτροπή Καρακούκη.

Κατά πληροφορίες στο υπουργείο επικρατεί ενόχληση από τις διαρκείς δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ιατροδικαστές (όπως ο κ. Μπουζιάνης) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τελευταίο “χτύπημα” σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Μπουζιάνη να εγείρει και πειθαρχικό έλεγχο καθώς είναι προφανές ότι αφήνει εκτεθειμένη την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται.

Σημειώνεται ότι ανεξαρτήτως της υπόθεσης στην Πάτρα, στο υπουργείο βλέπουν ως δυσλειτουργικό το υπάρχον σχήμα της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας καθώς σε αρκετές περιφέρειες της χωράς δεν υπάρχει αρκετός αριθμός ιατροδικαστών, ενώ σε άλλη περίπτωση υπάρχει ιατροδικαστής η οποία πληρώνεται επί εννέα χρόνια χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε μια νεκροψία-νεκροτομή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις