ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το πώς, που και πότε είναι θέμα δικό του. Γι’ αυτό και η Πολιτεία του δίνει την αρμοδιότητα και την υπογραφή αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση του πόρους για λύσει το πρόβλημα. Βέβαια το θέμα των απορριμμάτων του το έδωσε στο πιάτο ο Πέτρος Τατούλης.

Σήμερα ο Νίκας επιχειρεί να «θάψει» τη Λακωνία στα σκουπίδια.

Απειλεί με ΜΑΤ τους πολίτες που αντιδρούν στη Σκάλα για να μην γίνει το εργοστάσιο. Δεν απαντά σε ότι αφορά στις επιφυλάξεις Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Πολιτείας για την καταλληλότητα της περιοχής. Δεν απαντά επίσης στο αν έκανε απευθείας αναθέσεις 7 εκ.€ υπέρ της ΤΕΡΝΑ ενώ δεν έπρεπε.

Προχωράει κι ένα βήμα πιο μέσα προκειμένου να ασκήσει πίεση και να φέρει αντιμέτωπη τη Σκάλα με τη Σπάρτη. Δηαλδή οι Σπαρτιάτες να πιέσουν τους Σκαλιώτες για να γίνει το εργοστάσιο. Ενώ με απόφαση υπουργού ο δήμος Σπάρτης προετοιμάστηκε να μεταφέρει τα απορρίμματα του στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας (χώρος του ΣΔΙΤ), με εντολή Νίκα οι φύλακες της ΤΕΡΝΑ απαγόρευσαν την είσοδο των απορριμματοφόρων της Σπάρτης.

Την ίδια στιγμή οι Λάκωνες κ.κ. Αργειτάκος, Τζινιέρης, Βερούτης, Κρητικός και Δαβάκης όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν αλλά σιωπούν.

Το πιθανότερο είναι, το επόμενο διάστημα, να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο Ευρώτα και Σπάρτης σε ότι αφορά στα σκουπίδια και να αξιώσουν μαζί τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την αποδοχή των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. Δηλαδή αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Νίκας φέρνοντας αντιμέτωπες τις τοπικές κοινωνίες να λειτουργήσει αντίθετα.

Ο Ευρώτας λέει: Εργοστάσιο σε περιοχή όπου δεν θα κινδυνεύει το περιβάλλον και η αγροτική παραγωγή. Η Σπάρτη λέει: Με κλειστό τον ΧΑΔΑ Αφισσού και χωρίς άλλη λύση η Περιφέρεια να υποδείξει τον προορισμό των απορριμμάτων.

Αν ο Περιφερειάρχης Νίκας επιμείνει στην πρόοδο των εργασιών για το εργοστάσιο στη Σκάλα και στην απαγόρευση μεταφοράς των απορριμμάτων από τη Σπάρτη στη Παλαιόχουνη, στην ουσία καταδικάζει τη Λακωνία σε «πνιγμό» από τα σκουπίδια. Με ηθικούς αυτουργούς τους Λάκωνες αξιωματούχους που σιωπούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις