ΠΑΤΡΑ. Συνελήφθη κατόπιν εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου. Στην παρούσα φάση κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Προηγήθηκε το απόγευμα, σχετική ποινική δίωξη σε βάρος της και αρχικά εισαγγελική παραγγελία για την άμεση προσαγωγή της από την Πάτρα στην Ασφάλεια της Αθήνας. Ζητήθηκε και μεταφορά του έως τώρα υπάρχοντος υλικού της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Εντοπίστηκε στον οργανισμό του άτυχου παιδιού σε μεγάλη ποσότητα η αναισθητική ουσία κεταμίνη, που δεν είχε δοθεί κατά την διάρκεια των νοσηλειών της σε νοσοκομεία.

Η δίωξη αφορά επί του παρόντος στον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, για τον οποίο η δικογραφία βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές των Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση για τις δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτά η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται συσχετισμός των υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της εισαγγελέως ήρθε μετά από πληροφόρησή της από την ΜΚΟ «Κλίμακα», ότι η Ρ. Πισπιρίγκου εξέφρασε πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.

Στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Το χρονικό των θανάτων

O θάνατος του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, προέκυψε τον Απρίλιο του 2019. Τότε, το 3,5 ετών κορίτσι της οικογένειας, πέθανε από αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, όπως αρχικά είχε αποδοθεί. Στη συνέχεια, ο θάνατός της από την ιατροδικαστή που την εξέτασε, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί έπασχε από λευχαιμία, αλλά ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας. Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως λένε οι γιατροί που την νοσήλευαν, είχε σταθεροποιηθεί και έδειχνε πως θα ξεπερνούσε τον παιδικό καρκίνο. Εξαιτίας αυτής της διαφορετικής απόδοσης για τα αίτια θανάτου, η οικογένεια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη ιατρών και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατός της μικρής.

Ακολούθησε ο δεύτερος θάνατος παιδιού της οικογένειας, το 2021, με τον θάνατο του μωρού τους, της Ίριδας, μόλις 6 μηνών που αποδόθηκε σε μία σπάνια παθολογική αιτία και συγκεκριμένα σε αγενεσία φλεβόκομβου, όπως διέγνωσε η ιατροδικαστής που την εξέτασε. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και των δύο παιδιών ήταν «καθαρές», όμως δεν ήταν σε ευρύ φάσμα παρά μόνο σε ένα τυπικό πρωτόκολλο και πλέον όλα διερευνώνται από την αρχή και για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας που έχασαν την ζωή τους.

Τον Απρίλιο του 2021 ξεκίνησαν οι περιπέτειες υγείας και για την πρωτότοκη κόρη τους την Τζωρτζίνα, μόλις 8 ετών τότε. Εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιριού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».

Ακολούθησε μία σειρά από επισκέψεις στο νοσοκομείο και το 2022 το 9χρονο πλέον κοριτσάκι επανεισάγεται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, με σπασμούς. Η ιατρική ομάδα έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 29 Ιανουαρίου πέθανε από αιφνίδιο θάνατο. Οι τοξικολογικές εξετάσεις απέδειξαν πως το άτυχο παιδί έπεσε θύμα δολοφονίας από χορήγηση του αναισθητικού κεταμίνη και κατηγορούμενη γι’ αυτό είναι η 33χρονη μητέρα της…

Η συνέχεια θα δοθεί στο γραφείο του Ανακριτή όταν πάρει προθεσμία για να απολογηθεί ενώ πλέον η πολύκροτη αυτή υπόθεση που τόσο αναστάτωσε την ελληνική κοινή γνώμη, παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις