ΛΑΚΩΝΙΑ. Φαίνεται ότι όλη η απολυτότητα και η ευθιξία της Νέας Δημοκρατίας καταναλώθηκε στο περιστατικό Λιβανού στη Σπάρτη. Έκτοτε τα στελέχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο όχι μόνον δεν πήραν το μήνυμα αλλά αντίθετα είτε ασυναίσθητα είτε σκόπιμα υπονομεύουν το συμπαγές, σνομπάρουν τον ομόθυμο και βάλουν κατά της λογικής και πρακτικής του Κυριακού Μητσοτάκη, ο οποίος ως γνωστόν είναι Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Πρωθυπουργός.

Πρώτα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης χαρακτήρισε τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα «άχρηστο» όπως και τον γ.γ. κ. Γραφάκο, και εννόησε τον Πρωθυπουργό άστοχο και ατυχή στις επιλογές του. Την ίδια ημέρα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης ο βουλευτής ΝΔ Θανάσης Δαβάκης όχι μόνον δεν διόρθωσε, όχι μόνο δεν στήριξε τη φήμη και το κύρος του υπουργού Σκρέκα και του γ.γ. αλλά προσπάθησε με κάθε τρόπο να κατευνάσει τους ενοχλημένους Σπαρτιάτες αιρετούς και να οδηγήσει σε νέα επαφή με τον Περιφερειάρχη. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να εγγυηθεί και τη λύση αν και διαρκώς την αναζητούσε. Τουναντίον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αραχωβίτης ήταν αυτός που παρενέβη και ζήτησε την παρουσία του κ. Σκρέκα στη νέα σύσκεψη για τα σκουπίδια της Σπάρτης, την Πέμπτη 31/3/22, ώστε να δρομολογηθεί λύση και όχι να υπονομευτεί.

Η στάση του Δαβάκη ενόχλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη από τη ΝΔ παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, λόγω αρμοδιότητας ή από ενδιαφέρον και έτσι προκύπτει η ανάγκη εξηγήσεων. Ο Θανάσης Δαβάκης δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων γι’ αυτό και δεν παρενέβη νωρίτερα. Δεν τάχθηκε υπέρ της θέσης – απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος να ανοίξει η Παλαιόχουνη για τα σκουπίδια της Σπάρτης, γιατί ούτε το στήριξε ούτε και το πρότεινε. Φαίνεται να τάσσεται με τη θέση – στάση Νίκα ο οποίος προκειμένου να τεκμηριώσει την θέση του ότι η Σπάρτη δεν μπορεί να αφήνει σκουπίδια στην Παλαιόχουνη (χωρίς προγραμματική σύμβαση) «αποκαθηλώνει» δημόσια πρωθυπουργό, υπουργό και γενικό γραμματέα οι οποίοι παρουσιάζονται ως μην γνωρίζοντες, ως μη ικανοί, ως σκόπιμα κινούμενοι για πολιτικά οφέλη, κ.λ.π. Αυτό φαίνεται να μην ενοχλεί τον κ. Δαβάκη παρ’ όλο που προσφέρει λύση στη Σπάρτη. Φαίνεται να μην τον καλύπτει η απόφαση υπουργού της Κυβέρνησης. Προβληματίζει όμως κάθε ενεργό στέλεχος της ΝΔ αλλά και κάθε πολίτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Γιατί αν ο Σκρέκας είναι «άχρηστος» την ώρα που δίνει τη βέλτιστη λύση στο πρόβλημα της Σπάρτης, τότε αυτός που παρέλειψε να δρομολογήσει την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Σπάρτης τι είναι;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις