ΣΠΑΡΤΗ. Μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, επαναφέρει «..την ωραία και κατανυκτική συνήθεια της παρακολούθησης της Ακολουθίας του Νυμφίου με την οποία αρχίζει η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα μοναστήρι της Λακωνίας ή της Αρκαδίας».

  • Φέτος στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως

Φέτος επιλέχθηκε η Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυσίου Μεγαλοπόλεως, γιατί έχει εύκολη και σύντομη πρόσβαση μέσω του αυτοκινητόδρομου του Λεύκτρου, ενώ το Καθολικό της Μονής είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη αραίωση.

Μετά την Ακολουθία θα υπάρξει παραδοσιακή νηστίσιμη συνεστίαση στο Κέντρο «Αλλοτινό» στην Πλατεία Λεονταρίου και επιστροφή.

Σχέδιο

Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων το απόγευμα, 17 Απριλίου 2022, (05:30), μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Θα υπάρξει στάση για καφέ στην πλατεία Μεγαλοπόλεως κι εν συνεχεία μετάβαση στη Μονή.

Τονίστηκε, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας εντός του λεωφορείου.

Η αξία του εισιτηρίου και της συμμετοχής στη συνεστίαση είναι 18 € το άτομο και προκαταβάλλεται με τη δήλωση συμμετοχής στον Πρόεδρο του Συνδέσμου.

  • Προσκυνηματική πρωτομαγιάτικη εκδρομή στον Ι. Ν. Αγίου Ευθυμίου του Δημητσανίτη, συμμετέχοντας στη Θεια Λειτουργία που θα τελέσει ο Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος

Όπως έκαναν γνωστό οι Γορτύνιοι της Σπάρτης, «Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας, Δευτέρα 21/2, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος εξέφρασε την επιθυμία να λειτουργήσει ως Τοποτηρητής της Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στον Ι. Ν. του Προστάτη μας Αγίου Ευθυμίου του Δημητσανίτη, την Κυριακή του Θωμά, 1η Μαΐου, όπως έχει καθιερωθεί κατά το αγιορείτικο τυπικό για να συνεορτάζονται οι συνασκητές Ευθύμιος, Ιγνάτιος και Ακάκιος.

Σ΄ αυτή τη Θεία Λειτουργία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ζήτησε να συμμετάσχει ο Σύνδεσμός μας με τα Μέλη και τους Φίλους του.

Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Μητροπολίτη μας, που είναι κι Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου, αποφασίσαμε τη διοργάνωση προσκυνηματικής πρωτομαγιάτικης εκδρομής την ημέρα αυτή.»

Σχέδιο

  • «Αναχώρηση από τον χώρο έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, (07:00)
  • Άφιξη στη Δημητσάνα 8:30 – 8:45 περίπου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας μετά αρτοκλασίας την οποία θα προσφέρει ο Σύνδεσμός μας.
  • Μετά την απόλυση θα υπάρξει χρόνος για μικρή περιήγηση καφέ και γλυκό στη Δημητσάνα.
  • Αναχώρηση για μεσημεριανό φαγητό στο γειτονικό Ζυγοβίστι, το χωριό του Σώματος των Αθανάτων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα γευματίσουμε στην ταβέρνα «ΖΥΓΟΒΙΣΤΙΝΟ ΣΤΕΚΙ» στην κεντρική πλατεία κάτω από τον πλάτανο. Μετά το φαγητό θα περιηγηθούμε το χωριό και θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου υπάρχει ο πολυέλαιος του Χουρσίτ Πασά ως προσφορά του Κολοκοτρώνη από τα λάφυρα της Τριπολιτσάς.
  • Το απόγευμα θα μεταβούμε για ιστορικό προσκύνημα στα Κολοκοτρωνέικα στο Αρκουδόρεμα στην καρδιά του Μαινάλου εκεί που μεγάλωσε ο Κολοκοτρώνης και τ’ αδέλφια του και θα δούμε το Μουσείο Αγγελόπουλου και τον Ι.Ν. του Αϊ-Γιάννη.
  • Μέσω του κατάφυτου Μαινάλου θα βγούμε στην Ελάτη (Γαρζενίκος) κι από εκεί στον κεντρικό δρόμο για μια στάση στη Βυτίνα (καφές, γλυκό, ψώνια).
  • Τιμή εισιτηρίου, 12€ το άτομο. Το αντίτιμο θα προκαταβάλλεται στον Πρόεδρο μετά τη δήλωση συμμετοχής.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις