ΓΕΡΑΚΙ. Την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης από έμπειρες δασκάλες/γνώστες της παραδοσιακής Υφαντικής Τέχνης του Γερακίου, μοιράστηκε μαζί μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών.

Στόχοι

Η λειτουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης στοχεύει στη διάσωση της παράδοσης και τη διαιώνιση της τέχνης των γερακίτικων υφαντών και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.».

  • Πρόγραμμα Μαθημάτων – 120 ώρες διδασκαλίας για κάθε ένα από τα δύο Τμήματα

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε 2 τμήματα και είναι διάρκειας 5 ωρών το καθένα.

Ένα πρωινό και ένα απογευματινό.

Ο κύκλος διδασκαλίας θα έχει συνολική διάρκεια 120 ωρών, για κάθε ένα από τα δύο τμήματα και θα λάβει χώρα στο ισόγειο του Δημοτικού Ξενώνα Γερακίου.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 13/4/2022

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν σχετική δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν έως 13/04/2022

  • στην ηλεκτρονική διεύθυνση, politistikos.geron@gmail.com ή
  • στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, στο Γεράκι.

Η δήλωση, μπορεί να εκτυπωθεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στο πλαίσιο του διαθέσιμου χρόνου. Μπορεί, επίσης, να παραληφθεί και να κατατεθεί στο γραφείο πληροφοριών (ισόγειο) της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπως και στο γραφείο πληροφοριών του Δημαρχείου Ευρώτα (Σκάλα Λακωνίας).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Λόγω περιορισμένων αριθμών θέσεων, η διαδικασία επιλογής θα διενεργηθεί βάσει μοριοδότησης, με πρόκριση των κατοίκων του Γερακίου, ηλικίας 18-45 ετών.

Ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα (νήματα) παρέχονται δωρεάν.

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γενική Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, (Ευαγγελία Κοντογεώργου, τηλέφωνο 6936815850)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις