ΠΑΤΡΑ. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι Αρχές αναζητούν αν και στην μικρή Μαλένα, είχε χορηγηθεί κεταμίνη, όπως και στην αδερφή της Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο, τη δεδομένη χρονική στιγμή στο τραπέζι έχει τεθεί η περίπτωση εκταφής της Μαλένας, καθώς τόσο σε κύκλους της αστυνομίας, όσο και των ιατροδικαστών υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την ύπαρξη τοξικών ουσιών, όπως της κεταμίνης (ή άλλης) που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού τον Απρίλιο του 2021 και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς» με λευχαιμία.

Να σημειωθεί πως η κεταμίνη ήταν η ουσία που σκότωσε και την 9χρονη αδερφή της Μαλένας, Τζωρτζίνα, στο αίμα της οποίας, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, η συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη που «μπορούσε να σκοτώσει και ελέφαντα», όπως ανέφεραν οι γιατροί.

Για το θάνατο της Τζωρτζίνας έχει προφυλακιστεί η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους δυο θανάτους αλλά και της σπιτονοικοκυράς της 33χρονης στην Πάτρα.

Θα υπάρξει και άλλη σύλληψη τα επόμενα 24ωρα - «Έχει δεθεί κι άλλο πρόσωπο»

Η έρευνα συνεχίζεται για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο κλοιός από την ΕΛ.ΑΣ. σφίγγει γύρω από τους εμπλεκόμενους και μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στην εκπομπή «Πρωινό», είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα σύλληψη από το στενό περιβάλλον της κατηγορούμενης.

«Μαθαίνω ότι μέχρι το Πάσχα, λέει μια πληροφορία δικιά μου, ότι έχει δεθεί κι άλλο πρόσωπο. Και ότι μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρχει σύλληψη κι άλλου προσώπου μέχρι το Πάσχα. Το ξέρετε κι εσείς αυτό;» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας απάντησε από την πλευρά του: «Ναι, και οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά. Μην ξεχνάτε ότι οι έρευνες άρχισαν από το πολύ στενό περιβάλλον. Το πολύ στενό περιβάλλον, δηλαδή το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον που περικλείονται όλοι, ακόμα και αυτοί που κάνουν σήμερα δηλώσεις. Και εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι να είχαν μια άλλη σχέση, οι οποίοι όμως να έπαιξαν ρόλο σε μαρτυρίες και πράξεις, οι οποίες βοηθούν την κατηγορία. Με την κατηγορία ενδεχομένως της συνέργειας».

Για τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «αυτή η κυρία, η αδερφή της Ρούλας, μας έχει δηλώσει ότι “η μόνη ανάμειξή μου ήταν ότι βρήκα το βρέφος νεκρό”», ενώ σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, ο Σταύρος Μπαλάσκας απάντησε: «Όπως έκανε ένας παλιός ήρωας της Φίνος Φιλμ, τα στοιχεία, άμα μιλήσουν τα στοιχεία…».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά στον Μάνο Δασκαλάκη: Αν θέλεις να με δεις έλα στη φυλακή

Το θρίλερ με την υπόθεση της Πάτρας συνεχίζεται. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε απαντήσεις, μέσα από τη φυλακή, για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το τι συνέβαινε στην οικογένεια το διάστημα πριν φύγει από τη ζωή και η μικρή Τζωρτζίνα. Η 33χρονη θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τόσο για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, όσο και για την εξωσυζυγική σχέση που λέγεται ότι είχε.

Η μητέρα που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία της 9χρονης, τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο και ζήτησε να μεταφερθούν τα λόγια της στη εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως είπε ο δημοσιογράφος: «Ζήτησε να μεταφέρουμε ως προς τους διαπληκτισμούς και την κακοποίηση ανάμεσα σε εκείνη και τον Μάνο, ότι ήταν απλώς ένας τσακωμός που έγινε μπροστά στην Τζωρτζίνα, όπως το κατέθεσε ο Μάνος στην ανακρίτρια και όπως είχε πει και η ίδια. "Δεν θέλω καμία ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις". Αυτό που τόνισε είναι ο Μάνος, αν θέλει μπορεί να πάει ανά πάσα στιγμή σε κάποιο από τα επισκεπτήρια να τη δει κατά πρόσωπο και να τη ρωτήσει αν εκείνη σκότωσε τα παιδιά της. "Εγώ δεν έχω αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο ότι ο Μάνος ή 3ο πρόσωπο έχει ευθύνες για τον θάνατο των παιδιών μου", είπε χαρακτηριστικά».

Όσο για την εξωσυζυγική σχέση, είπε στον Γιώργο Σόμπολο ότι: «Ενώ είχα χωρίσει με τον Μάνο, είχα βρεθεί με ένα άτομο, όμως είχα χωρίσει και το τονίζω. Έχω μηνύματα από τον ίδιο τον Μάνο που μου λέει ότι ελπίζει να βρει καλύτερο άνθρωπο από εκείνον».

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος: «Όταν ήταν άρρωστη η Τζωρτζίνα, εκείνος της ζήτησε να χωρίσουν για να πάει στην Αθήνα και να συζύσει με γυναίκα που γνώριζε από παλαιότερα χρόνια. "Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί δεν ήθελα να είμαστε μαζί"».

Οι τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. Οι Αρχές, εξετάζουν διεξοδικά τα κινητά που είχε στην κατοχή της η Ρούλα Πισπιρίγκου, για τυχόν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον τρόπο που βρέθηκε η κεταμίνη και χορηγήθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα, από την οποία επήλθε ο θάνατός της.

Συγκεκριμένα, όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση των ερευνών, οι κλήσεις κατά την επίμαχη ημέρα ίσως «ξεκλειδώσουν» το μυστικό που θα «δέσει» την υπόθεση και θα δώσει στοιχεία και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, κάποια από αυτά τα κινητά ήταν παλιά και κάποια νεότερα, ενώ σε ένα από αυτό, εκείνο που χρησιμοποιούσε τελευταία η κατηγορούμενη μητέρα, βρέθηκαν κάποιες κλήσεις μία ημέρα πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και δύο ώρες μετά από αυτόν.

«Έχει δεχτεί κλήσεις από απόρρητο αριθμό μία μέρα πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας και έκανε η ίδια, δύο κλήσεις μετά τον θάνατο της μικρής, σε τηλέφωνα τα οποία δεν αντιστοιχούν σε κάποιο τηλέφωνο οικογενειακού περιβάλλοντος ή ευρύτερου περιβάλλοντος που να είναι στη γνώση των αρχών», πρόσθεσε.

Ποια είναι η γυναίκα που φροντίζει το μνήμα της Τζωρτζίνας;

Η Όλγα Λαφαζάνη με την κάμερα του Happy Day βρέθηκε στην Πάτρα με αφορμή την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών και τη διάνοιξη του τάφου της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε να ανασυρθεί το tablet που είχε βάλει η μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου, ως το αγαπημένο της αντικείμενο, την ημέρα της κηδείας.

Το tablet βρέθηκε κάτω από το κεφάλι της Τζωρτζίνας και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Ύστερα από τη διάνοιξη του τάφου, μια γυναίκα βρέθηκε στο κοιμητήριο Συχαινών και φρόντισε το μνήμα του μικρού κοριτσιού. Πρόκειται για τη «νονά» της, η οποία είχε βάλει τα αγαπημένα αρκουδάκια και τα παιχνίδια της Τζωρτζίνας στο μνήμα. Η γυναίκα αυτή δεν είναι η πραγματική νονά της Τζωρτζίνας, αλλά ένας άνθρωπος που η μικρή αγαπούσε και της είχε μεγάλη αδυναμία.

Η γυναίκα πηγαίνει στον τάφο συχνά, ενώ όπως μετέφερε η Όλγα Λαφαζάνη, πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη πήγαινε στο μνήμα, όμως λόγω της παρουσίας των δημοσιογράφων έχει σταματήσει να το κάνει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις