ΠΑΤΡΑ. Στην υποβολή αιτήματος προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε η 18η τακτική ανακρίτρια ζητώντας να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, που εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η κα. Χριστίνα Σαλάππα φέρεται να ζητά να ενημερωθεί σχετικά με το που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα, αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει πέντε νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείου που περιέγραψαν τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα του παιδιού. Μάλιστα, οι περιγραφές τους φέρεται να επικεντρώθηκαν στην ημέρα που το 9χρονο κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο με την μητέρα του, η οποία ανέφερε ότι έχει σπασμούς ζητώντας από τους γιατρούς την εύρεση της αιτίας του προβλήματος. Ήταν οι κρίσιμες ημέρες που η Τζωρτζίνα υπέστη καρδιακή ανακοπή και μετά από τις δραματικές προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε με εγκεφαλοπάθεια.

Μάλιστα, οι μαρτυρίες δυο νοσηλευτριών εκτιμάται ότι είναι κομβικής σημασίας, καθώς η πρώτη νοσηλεύτρια φέρεται να δέχτηκε την ερώτηση από την Ρούλα Πισπιρίγκου για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάμερας στο δωμάτιο του παιδιού, ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι η Πισπιρίγκου κάλεσε με νωχελικό τρόπο σε βοήθεια την ώρα που το παιδί, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ψυχορραγούσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο θα ξεκινήσουν να καταθέτουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ συνολικά αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 18ης ανακρίτριας δέκα γιατροί από τα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ανάμεσα σε αυτά εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάθεσης αιτήματος προς την δικαστική λειτουργό προκειμένου να ζητήσει από την προμηθεύτρια εταιρεία του απινιδωτή-βηματοδότη, στοιχεία για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του κοριτσιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις