ΣΠΑΡΤΗ. Στην υπογραφή συμβάσεων για 4 έργα στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.165.000 €, προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της Πέμπτης 14/4, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη Σπάρτη.

Υπογραφές

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, υπέγραψε, παρόντων των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θοδωρή Βερούτη, τις συμβάσεις των έργων για,

  • συντήρηση της επαρχιακής οδού Σπάρτη – Λογγάστρα – Βορδόνια, με προϋπολογισμό 200.000 €,
  • εργασίες επισκευής του παλαιού κτηρίου του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης, με προϋπολογισμό 265.000 €,
  • αποκατάσταση βλαβών στους δρόμους Καρυές – Βαρβίτσα – Βαμβακού και 12η επαρχιακή οδός διακλάδωση Καρυών από το 290 χιλιόμετρο, με προϋπολογισμό 500.000 € και,
  • αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Σταυρός – Βαχός, με προϋπολογισμό 200.000 €.

Σημείωσε ο Π. Νίκας: «Αυτά να τα τελειώνετε πριν έρθει ο χειμώνας…., όχι παρατάσεις, …, όχι συμπληρωματικές συμβάσεις…»

Παράλληλα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι «με δαπάνη της Περιφέρειας θα επισκευαστεί και θα βαφεί η παλαιά γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης», ενώ γνωστοποίησε ότι «μέσα σε διάστημα ενός μηνός αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της νέας γέφυρας στην Σκάλα».

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την υπάρχουσα γέφυρα στη Σκάλα, «σημείο υπανάπτυξης· δεν τιμά την περιοχή μας»..

  • Προγραμματική Περιφέρειας και ΔΕΥΑΣ για τον αγωγό νερού στον Μυστρά, σύντομα

Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «…σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΔΕΥΑ Σπάρτης για τον αγωγό νερού στον Μυστρά, ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου».

Τέλος, ο Π. Νίκας ανήγγειλε ότι προγραμματίζεται εκδήλωση από την Περιφέρεια στη Σπάρτη, προκειμένου να γίνει παρουσίαση της μελέτης του νέου αρχαιολογικού μουσείου της λακωνικής πρωτεύουσας, την δαπάνη της οποίας, περίπου 2,5 εκ €, έχει καταβάλει η Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις