ΠΑΤΡΑ. Αμετακίνητος στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα, το πρώτο από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους σε τρία χρόνια, πέθανε λόγω ασφυξίας παραμένει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, στα social media το πρωί της Μεγάλης Τρίτης παρουσιάζει νέα στοιχεία που, κατά τον ίδιο, ισχυροποιούν το σκεπτικό του παρουσιάζοντας τη φωτογραφία από τα τραύματα στη μύτη της Μαλένας την οποία αντιπαραβάλει με ένα σκίτσο.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας #πατρα» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, δε, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας δίνει διευκρινίσεις σχετικά με όσα δήλωσε τη Μεγάλη Δευτέρα στην ΕΡΤ ότι το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έφυγε από τη ζωή στην υπόθεση της Πάτρας.

«Όσα αναφέρω σήμερα (σ.σ. χθες) περί ασφυκτικού θανάτου αφορούν τις δηλώσεις των δύο αρχικών πραγματογνωμόνων (παθολογοανατόμου και ιατροδικαστή) του βρέφους. Δεν προανήγγειλα κανένα πόρισμα των δύο νέων πραγματογνωμόνων το οποίο θα σεβαστούμε όλοι όταν αυτό εκδοθεί» σημειώνει ο κ. Λέων.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις