ΣΠΑΡΤΗ. Πληθαίνουν οι φωνές και αποκρυσταλλώνονται οι απόψεις που θέλουν την λεωφόρο Λυκούργου στη Σπάρτη, στο τμήμα της κεντρικής πλατείας, να μετατρέπεται και στα δύο ρεύματα σε σημείο στάσης αποβίβασης των τουριστικών λεωφορείων.

Έχει παρατηρηθεί ότι σήμερα ο προβλεπόμενος χώρος δεν επαρκεί, δεν τηρείται και πολύ συχνά τα τουριστικά λεωφορεία, που ως επι το πλείστον έρχονται από τον Μυστρά αποβιβάζουν τους τουρίστες στη μέση του δρόμου. Η διαμόρφωση αυτών των δύο πλευρών της Λυκούργου (από την Παλαιολόγου έως την Γκορτσολόγου) έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν στάση για αποβίβαση είτε τα τουριστικά λεωφορεία είτε τα ταξί, ακόμα και τα ΙΧ, θα έδινε νέα πνοή στην πλατεία αλλά και την ευκαιρία στους επισκέπτες να αποβιβάζονται στο κέντρο της πόλης.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δεν αποδεχθούν να μην σταθμεύουν τα ΙΧ έξω από το κατάστημά τους αλλά και οι δημότες της Σπάρτης δεν θα καταπατούν τον κανονισμό. Διαγράμμιση, σήμανση, ενημέρωση και φυσικά αστυνόμευση ώστε η μεταβολή αυτή να επιτύχει από την πρώτη στιγμή.

Με μια τέτοια προοπτική δεν πρέπει να διαφωνούν ούτε οι επιχειρηματίες της εστίασης ούτε και του εμπορίου στο κέντρο της πόλης. Ας το μελετήσουν λοιπόν οι ειδικοί και με όραμα την καλύτερη υποδοχή των επισκεπτών ας τολμήσουν κάτι τόσο απλό στη διαμόρφωση αλλά τόσο σημαντικό στη λειτουργία της πόλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις