ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο Σπάρτης που αποτελεί και απάντηση σε κάθε καλοπροαίρετο ή μη επισπεύδοντα, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συκαρακίου πρόκειται να μεταφερθεί στους χώρους της Μαθητικής Εστίας Σπάρτης. Ο Δήμος είναι εδώ και καιρό σε συνεχή επικοινωνία με τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» έχοντας πρώτος ενδιαφερθεί και έχει ζητήσει από τον συγκεκριμένο φορέα οικονομική ενίσχυση για την μεταφορά του Σχολείου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η επικοινωνία του Δήμου με τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» ήταν σε εβδομαδιαία βάση καθιστώντας έτσι το αίτημα της Σπάρτης δεύτερο στη σειρά προτεραιότητας στην λίστα των αιτημάτων για χρηματοδότηση έργων των κτηριακών υποδομών.

Σε επικοινωνία που είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, την Δευτέρα του Πάσχα, και με τον κ. Γιάνναρη, Διευθυντή της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα διευθετηθεί άμεσα το θέμα της χρηματοδότησης.

Παράλληλα ο δήμος έχει έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζοντας την σημασία της χρηματοδότησης του έργου αυτού. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, εγγράφως αιτήθηκε την χρηματοδότηση το Φθινόπωρο κι η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη και οι δημοτικές υπηρεσίες μας έκαναν έγκαιρα ό,τι χρειάστηκε ώστε να είναι θετική η έκβαση. Όπως δηλώνει η αντιδήμαρχος «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να είναι όλα έτοιμα στους επόμενους μήνες. Και αυτά, μόλις λάβουμε και την επίσημη έγγραφη απάντηση από τις "Κτηριακές Υποδομές Α.Ε." ότι υπάρχει η χρηματοδότηση. Ο Δήμος θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις