ΣΠΑΡΤΗ. Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Σπάρτης» κ. Βαγγέλης Βαλιώτης για την Εργατική Πρωτομαγιά απευθύνει μήνυμα, όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια γονατίζουν τα νοικοκυριά, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και παράλληλα είμαστε αντιμέτωποι με την υγειονομική κρίση και τους άδικους πολέμους πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για ειρήνη σ΄ όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «136 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα τιμής των αγώνων του κόσμου των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή και συνθήκες εργασίας, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισονομία και δημοκρατία. Αποτελεί διαχρονικό και πανανθρώπινο σύμβολο, για τις μάχες που πρέπει να δίνουμε καθημερινά για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντίσταση ενάντια στην εργατική αυθαιρεσία και τις πολιτικές που οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, την εκμετάλλευση και την φτωχοποίηση των πολλών.

Διανύουμε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια γονατίζουν τα νοικοκυριά, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και παράλληλα είμαστε αντιμέτωποι με την υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των άδικων πολέμων , που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για ειρήνη σ΄ όλο τον κόσμο.

Καλή πρωτομαγιά με υγεία σε όλους».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις