ΣΠΑΡΤΗ. Από τις 3 έως και τις 31 Μαΐου του 2022, το μοναδικό Μουσικό Σχολείο Σπάρτης δέχεται αιτήσεις, μαθητών και μαθητριών της Στ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Σπάρτης αλλά και όλης της Λακωνίας, για την εισαγωγή τους στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου.

Αιτήσεις μόνον ηλεκτρονικά

Όπως ενημερώνει ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης Γιάννης Δημόπουλος, η κατάθεση της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο email: gymmspar@sch.gr

Τις αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι γονείς-κηδεμόνες από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Σχολείου. (http://gym-mous-spart.lak.sch.gr).

  • Είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις για να εγγραφεί ένα παιδί στο Μουσικό Σχολείο;

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες, θα πρέπει όμως ο/η υποψήφιος/α μαθητής/τρια να αγαπά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από ειδική επιτροπή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αξιολογούνται η μουσική αίσθηση κι αντίληψη του κάθε υποψηφίου, καθώς και οι μουσικές του δεξιότητες. Το σχολείο παρέχει λεπτομερή ενημέρωση για τις εξετάσεις αυτές στους ενδιαφερόμενους μαθητές/τριες.

  • Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί!

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη τη Λακωνία κι ένα από τα 51 Μουσικά Σχολεία πανελλαδικά. Είναι Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία, στηρίζεται:

  • Στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας 30 ώρες την εβδομάδα, απόλυτα ισότιμης με τα Ημερήσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της Χώρας και,
  • στα μαθήματα μουσικής παιδείας 12 ώρες την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την παραδοσιακή μας μουσική και την Ευρωπαϊκή, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων.

Γιατί να εγγράψω το παιδί μου στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης;

«…Η φοίτηση ενός παιδιού σε Μουσικό Σχολείο, εκτός του ότι παρέχει οικονομικό πλεονέκτημα στην οικογένειά του με τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης τριών μουσικών οργάνων, αποτελεί κι ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συναισθηματική θωράκιση του ίδιου, κατά του άγχους και της μοναξιάς στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας.

Αυτός πιθανά να είναι κι ο λόγος για την εξαιρετικά μειωμένη έως μηδαμινή παραβατικότητα, που παρατηρείται στα σχολεία αυτά.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε ορχήστρες ή χορωδίες μαθαίνουν να πειθαρχούν, να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν ως μέλη μιας ομάδας, ενώ αναπτύσσουν και καλύτερη επικοινωνιακή ικανότητα», υπογράμμισε ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, Γιάννης Δημόπουλος. Προσθέτοντας:

«Οι μαθητές/τριες των Μουσικών Σχολείων είναι παιδιά με μεγάλη δημιουργικότητα και ανεπτυγμένες πολλαπλές δεξιότητες, διότι η ενασχόληση με τη μουσική επηρεάζει θετικά ποικίλες νοητικές λειτουργίες. Σημειώνουν δε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην εισαγωγή μέσω Πανελλαδικών σε ΑΕΙ της πρώτης επιλογής τους.

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών/τριών μας, αγαπητοί μας φίλοι, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας,

  • καθημερινά 08:00-14:00 στο τηλέφωνο 2731089069 ή
  • με email στο gymmspar@sch.gr»

Λίγα λόγια για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Το σχολείο, που λειτουργεί από το σχ. έτος 2001-02, μετρά ήδη απόφοιτους ή φοιτητές διαφόρων Σχολών (Νομικής, Φιλοσοφικής, Ιατρικής και άλλων Επιστημών Υγείας, Παιδαγωγικών, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείων, ΤΕΙ, κ.λπ.) και φυσικά πολλούς μουσικολόγους- μουσικοπαιδαγωγούς κι άλλους επαγγελματίες μουσικούς.

Στους/τις μαθητές/τριες, εξαιτίας του διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος 42 ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα, προσφέρεται ημερησίως γεύμα με έξοδα της Πολιτείας, ενώ εξασφαλίζεται και η δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο κι αντίστροφα.

  • Και μια συναυλία, «Κυριακάτικο πρωινό 2022», Κυριακή 15/5 (11:00)

Τέλος, το Σχολείο διοργανώνει συναυλία την Κυριακή 15 Μαΐου (11:00) στην αίθουσα εκδηλώσεών του και «…με χαρά σας προσκαλούμε για να παρακολουθήσετε τη συναυλία “Κυριακάτικο πρωινό 2022” από τους/τις μαθητές/τριες μας.

Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε τους εκπαιδευτικούς και τους χώρους του σχολείου μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις