ΣΠΑΡΤΗ. Η Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης ανακοίνωσε την ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου και την υδροδότηση του οικισμού Κουμουστά.

Ασφαλτρόστρωση της οδού Κύπρου

Επί της οδού Κύπρου και στα τμήματα όπου κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της οδού. Η υπηρεσία, με ίδιους πόρους, μερίμνησε ώστε η αποκατάσταση της οδού να μη γίνει μόνο στο σκάμμα της αποχέτευσης αλλά σε όλο το πλάτος της οδού.

Όταν δοθεί λύση και με τα υπόλοιπα τμήματα που έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες και ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο που θωρακίζει την πόλη της Σπάρτης από ενδεχόμενες πλημμύρες θα επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση της οδού σε όλο το πλάτος και σε όλο το μήκος της περιοχής κατασκευής του έργου επί της οδού Κύπρου.

Η ΔΕΥΑΣ ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής επέμβασης για την υπομονή που επέδειξαν όλο το αυτό το διάστημα, κατανοώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν κατά την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.

Υδροδότηση οικισμού Κουμουστά

Η ΔΕΥΑΣ αξιοποιώντας πληροφορίες κατοίκων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής Κουμουστά μπόρεσε να αξιοποιήσει μια πηγή στην πλαγιά του Ταϋγέτου και μέσω ενός δικτύου 3,5 χλμ., που χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους, να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα επάρκειας τροφοδοσίας της δεξαμενής του οικισμού που τα τελευταία χρόνια είχε πολύ έντονο. Η πηγή ελέγχθηκε και το νερό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση.

Η ΔΕΥΑΣ ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στη προσπάθεια αυτή. Αναφέρει: «Με τον τρόπο αυτό να παρακινήσουμε, αν θέλετε, τους συμπολίτες μας που γνωρίζουν, να αξιοποιήσουμε και άλλες πηγές συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο τόσο στην επάρκεια τροφοδοσίας πόσιμου νερού αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουμε την μείωση της δαπάνης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μια πληττόμενη επιχείρηση και μάλιστα κοινωφελούς χαρακτήρα είναι και η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης όπου το κόστος προμήθειας ενέργειας για την λειτουργία των αντλιοστασίων ύδρευσης (πάνω από 90 στο Δήμο μας) και αποχέτευσης έχει εκτοξευθεί. Ευελπιστούμε στην πολύτιμη βοήθεια σας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις