ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Την ύπαρξη «ενός ασθενοφόρου οχήματος που θα βρίσκεται μονίμως στην περιοχή της Μονεμβάσιας», και την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς αυτή την κατεύθυνση, ζητά με επερώτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, Γιώργος Πουλοκέφαλος, από τον περιφερειάρχη, Π. Νίκα.

Η πρόταση έρχεται με αφορμή τη διπλή και φρικτή ανθρωποκτονία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο κέντρο της Μονεμβάσιας.

Όπως επισημαίνει ο Γ. Πουλοκέφαλος, «η άφιξη του ασθενοφόρου οχήματος από το Νοσοκομείο Μολάων καθυστέρησε τουλάχιστον για μία ώρα αφού όπως πληροφορηθήκαμε υπήρχε και άλλη υποχρέωση με άλλο περιστατικό».

Αναλυτικά η επερώτηση

Θέμα: «Αγορά ασθενοφόρου για τη Μονεμβάσια»

κ. Πρόεδρε του ΠΕΣΥ, κ. Περιφερειάρχη

Μετά και τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην Μονεμβασιά και με το δεδομένο ότι η άφιξη του ασθενοφόρου οχήματος από το Νοσοκομείο Μολάων καθυστέρησε τουλάχιστον για μία ώρα αφού όπως πληροφορηθήκαμε υπήρχε και άλλη υποχρέωση με άλλο περιστατικό, κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός ασθενοφόρου οχήματος που θα βρίσκεται μονίμως στην περιοχή της Μονεμβάσιας.

Και αυτό γιατί η Μονεμβάσια είναι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός που για ολόκληρη την τουριστική περίοδο υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Όπως επίσης υπάρχουν επισκέπτες και κατά τα Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου αλλά και των εορτών. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι και αυτοί αρκετοί και σε όλους τους γύρωθεν οικισμούς.

Κρίνεται επομένως σκόπιμο να υπάρχει μονίμως στην περιοχή ασθενοφόρο, κατάλληλα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίζει τα έκτακτα περιστατικά με αντιστοίχως κάλυψη από οδηγούς- διασώστες- τραυματιοφορείς που με βάρδιες θα καλύπτουν ολόκληρο το 24ωρο, για τα χρονικά διαστήματα που προανέφερα , ενταγμένο διοικητικά στο Νοσοκομείο Μολάων.

Βέβαια εννοείται ότι το χρόνο που δεν θα απασχολείται στην Μονεμβάσια θα καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο Κ. Περιφερειάρχης:

  • Είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής να συμβάλλει οικονομικά στην προμήθεια ενός ασθενοφόρου για την περιοχή της Μονεμβασιάς που θα καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες και να σώζονται ανθρώπινες ζωές ;
  • Η συνεργασία προφανώς με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβάσιας είναι απαραίτητη για την στελέχωση αλλά και τις άλλες λεπτομέρειες που θα απαιτηθούν για την ευόδωση αυτού του αιτήματος. Θα μπορούσε να υπάρξει μια επικοινωνία με αυτό το στόχο;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις