ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα συμπράξει ο «…εκπληκτικός 16χρονος πιανίστας με καταγωγή από τη Μονεμβασία, Παναγιώτης Δρακόπουλος», ερμηνεύοντας το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο του Franz Liszt, «ένα πολύ απαιτητικό έργο, τόσο συναισθηματικά όσο και τεχνικά».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με ένα σύνολο εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 5/5 και ολοκληρώνονται 20/7, συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Μεγαλονήσου.

Βήμα στη νέα γενιά

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, δίνει βήμα στη νέα γενιά συμπράττοντας με 2 ανερχόμενoυς νεαρούς σολίστ, σε ένα άκρως ρομαντικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης έργο του Κύπριου συνθέτη Γιώργου Κολιά.

Όπως αναφέρθηκε, «.. η χαρισματούχα 14χρονη βιολίστρια Έλα Καλλίδη θα ερμηνεύσει τις Τσιγγάνικες μελωδίες του Pablo de Sarasate και το Tzigane του Maurice Ravel, όπου ο έντονος λυρισμός και το πάθος κυριαρχούν, ενώ ο εκπληκτικός 16χρονος πιανίστας, με καταγωγή από τη Μονεμβασία, Παναγιώτης Δρακόπουλος θα ερμηνεύσει το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο του Franz Liszt, ένα πολύ απαιτητικό έργο, τόσο συναισθηματικά όσο και τεχνικά».

Εθνικό Ωδείο Σπάρτης: Χαιρετίζουμε θερμά μια καθοριστική εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου και διεθνούς ακτινοβολίας

«Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, χαιρετίζει με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια τη συμμετοχή του Παναγιώτη Δρακόπουλου στη διεθνούς ακτινοβολίας εκδήλωση.

Στην ίδια ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Διευθυντές Κυριακή Χελιώτη και Σπύρος Παυλάκης, εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Στην Πρόεδρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, αλλά και σπουδαία Πιανίστα και Άνθρωπο κυρία Έλενα Μουζάλα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τον μαέστρο Γιώργο Κουντούρη που με γενναιοδωρία δίνουν βήμα στη νέα γενιά, συμπράττοντας στη συναυλία αυτή με δύο ανερχόμενoυς νεαρούς σολίστ: τη χαρισματική 14-χρονη βιολονίστα Έλα Καλλίδη και τον εκπληκτικό 16-χρονο πιανίστα Παναγιώτη Δρακόπουλο.

Στο Εθνικό Ωδείο και στη γενική μας Διευθύντρια κυρία Χαρά Καλομοίρη, καθώς και στον καλλιτεχνικό Διευθυντή μας κύριο Περικλή Κούκο. Το Εθνικό Ωδείο που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του, του Εθνικού Έλληνα Συνθέτη και Εθνικού Μουσικοπαιδαγωγού Μανώλη Καλομοίρη, που χάρη σε αυτόν και στους Διευθυντές του μέχρι σήμερα η μουσική μάθηση έγινε κτήμα του καθενός σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ακατάλυτο σύμβολο που όλοι μας αντλούμε τη δύναμη για να προχωρούμε ολοένα προς το καλύτερο.

Στη λαμπρή καθηγήτρια Μαρία Βελμάχου, που με την γόνιμη καθοδήγησή της μας κάνει να νοιώθουμε χαρά και περηφάνια για τα αποτελέσματα στις επιτυχίες των σπουδαστών της αλλά και στις δόξες των διπλωματούχων αποφοίτων, όπως ο Παναγιώτης Δρακόπουλος.

Τέλος το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης συγχαίρει τον Παναγιώτη Δρακόπουλο για το ήθος και το ταλέντο του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί τo ζωντανό παράδειγμα πως η επιμονή, υπομονή και το μεράκι μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία».

Πρόγραμμα

Λευκωσία

Πέμπτη 12/5, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:30

Λάρνακα

Παρασκευή 13/5, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

  • Πλατεία: €10
  • Εξώστης: €7 (μόνο για το Θέατρο Παλλάς)
  • Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες

Προπώληση εισιτηρίων

  • Από την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy για τα θέατρα Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου
  • Από την ιστοσελίδα www.rialto.com.cy για το Θέατρο Ριάλτο
  • Από την ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com για το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
  • Από το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 για τις συναυλίες στη Λευκωσία.
  • Στα ταμεία των θεάτρων πριν την έναρξη της συναυλίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις