ΛΑΚΩΝΙΑ. Εξελίσσεται η υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας στη Μονεμβάσια με δράστη 52χρονο που κρατείται στην ψυχιατρική κλινική Κορυδαλλού.

Ο συνήγορος του 52χρονου κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή και με 7 καταθέσεις πριν από το συμβάν γίνεται σαφές ότι ο δράστης βίωνε ψυχωτικό σύνδρομο, ήταν σε κατάσταση μανίας είτε λόγω του διπολικής μανιοκατάθλιψης που έχει είτε εξ αιτίας της χορήγησης κορτιζόνης που πυροδοτεί μεγάλα ψυχολογικά ίσως και νευρολογικά προβλήματα. Σημειώνει ότι ο πελάτης του από το πρώτο βράδυ έπρεπε να οδηγηθεί για ψυχιατρική εξέταση και όχι και για ανάκριση, σφάλμα για το οποίο θα μηνυθούν οι υπεύθυνοι Αστυνομικοί τονίζει ο νομικός.

Σήμερα ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει δικαιωμένος γιατί η Ανακρίτρια Σπάρτης κάνοντας την δουλειά της έχει στείλει τον κατηγορούμενο όχι απλά στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά στην ψυχιατρική κλινική των Φυλακών. Ο συνήγορος του 52χρονου εξηγεί ότι δικαιολογημένα ο πελάτης του θεωρείται επικίνδυνος αλλά επειδή, όπως πιστεύει ότι θα αποδειχθεί, είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Εξηγεί ότι δεν είχε κίνητρο να σκοτώσει και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, δύο ανθρώπους, με τους οποίους δεν είχε καμία διαφορά, ζούσε μια ζωή που δεν του έλειπε τίποτα, ήταν ευτυχισμένος, ήταν ήσυχος πολίτης χωρίς να έχει απασχολήσει ξανά αρχές και κοινωνία. Άρα φαίνεται ότι βγήκε εκτός εαυτού είτε λόγω της ασθένειας είτε λόγω προβλήματος που του δημιούργησε η επι 25 ημέρες χορήγηση κορτιζόνης για λόγους σωματικής υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μετά την απολογία του 52χρονου, εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, ενώ εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο 52χρονος διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, για το οποίο κατηγορείται.

Ακούστε τι δήλωσε πριν από λίγο στο notospress.gr ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του

«Απόλυτη δικαίωση των ισχυρισμών του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια αποτελεί η σημερινή εξέλιξη, όπου ο δράστης των εγκλημάτων μετήχθη αντί των φυλακών στο ψυχιατρείο κρατουμένων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων του κου Κούγια προς την κα Ανακρίτρια Σπάρτης, όπου ο κος Κούγιας ζήτησε αντί της κρατήσεώς του στις φυλακές, όπως θα συνέβαινε σ’ έναν υγιή ψυχιατρικά δράστη, την παραμονή του, αντί των φυλακών, σε ψυχιατρείο, όπου και θα διενεργηθούν τόσο ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσο και τοξικολογικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το ακραίο ψυχωτικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ο δράστης, είτε εξαιτίας της χορηγήσεως επί 25 ημερών μεγάλων ποσοτήτων κορτιζόνης από γιατρό της περιοχής, είτε λόγω της κληρονομικής διπολικής διαταραχής, από την οποίαν πάσχει από 30ετιας η ηλικιωμένη μητέρα του, ανίατη ψυχιατρική πάθηση, η οποία εκδηλώθηκε σ’ αυτήν σε ίδια ηλικία με τον δράστη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις