ΣΠΑΡΤΗ. Στις εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης Της εξάρτησης, που πραγματοποιήθηκε 13 – 14/5, στο Mystras Grand Palace Resort & Spa, στη Σπάρτη, συμμετείχε το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος».

Τι είναι το Δίκτυο

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μορφή σύνδεσης φορέων που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και Κύπρο.

Σκοπός της κάθε ολομέλειας είναι η συζήτηση και επεξεργασία θεμάτων επιστημονικού χαρακτήρα, καθώς και οργανωτικών θεμάτων.

Η χαρά των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» και των εργαζομένων υπήρξε μεγάλη, καθώς έπειτα από πολύ καιρό δόθηκε η ευκαιρία σύνδεσης με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, μοιράσματος σκέψεων και προβληματισμών για τον χώρο της Πρόληψης.

Όπως αναφέρουν, «…Η δικτύωση, σε όλους τους χώρους αλλά ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, είναι ζωτικής σημασίας, καθώς λειτουργεί σαν το αγγειακό σύστημα σε έναν ζωντανό οργανισμό, που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα τα μέρη του οργανισμού.

Λειτουργεί ακόμα και ως δίκτυ ασφαλείας, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο οι επαγγελματίες μπορούν να συνδεθούν, να αλληλεπιδράσουν και να ανατροφοδοτηθούν. Με λίγα λόγια, η δικτύωση είναι πράξη πρόληψης.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και οι εργαζόμενοι νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς που συμμερίστηκαν το όνειρό μας και συνέβαλαν ενεργά στη διοργάνωση αυτή.»

Ευχαριστίες

Και προσθέτουν, από τον Δίαυλο:

«…Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο για την ανεκτίμητη συνεισφορά του σε όλη τη διάρκεια των εργασιών για τη φιλοξενία της Ολομέλειας και την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας που δέχτηκε να μας προσφέρει δωρεάν είσοδο και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζινιέρη που μας παραχώρησε τους τουριστικούς οδηγούς της Λακωνίας και παρόλες τις ανειλημμένες και πολλές υποχρεώσεις του μας έκανε την τιμή να βρεθεί κοντά μας, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης, που μας παραχώρησαν την εργασία που εκπόνησαν για τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία, ως δώρο για τους συμμετέχοντες, καθώς και στο αρτοποιείο ΠΑΥΛΑΚΗΣ για τη χορηγία των εδεσμάτων.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την παραχώρηση χώρου της προκειμένου να γίνουν συνεντεύξεις και λήψη βίντεο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις