ΠΑΤΡΑ. Νέα στοιχεία στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έρχονται στο φως καθώς βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο βιολογικό υλικό της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου βρέθηκε δείγμα αίματος της 9χρονης, που είχε ληφθεί πριν την τετραπληγία της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν την απροσδιόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τον Απρίλιο του 2021, που οδήγησε στην τετραπληγία, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η ανάλυση του βιολογικού υλικού αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί - εκτός των ιατρικών πράξεων- κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τον θάνατό της τον Ιανουάριο του 2022.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε ύστερα από δηλητηρίαση με ισχυρή δόση κεταμίνης. Το προηγούμενο διάστημα και ενώ ήταν καλά στην υγεία της έπαθε ανακοπή.

«Είμαι σίγουρος ότι (το περιεχόμενο) θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον Alpha. «Ανάλογα με τον λόγο για το οποίο ελήφθη το αίμα της Τζωρτζίνας, θα φανεί εάν είναι κατάλληλο ή όχι» για να λυθεί ο γρίφος του θανάτου της.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι πολύ πιθανό το αίμα να έχει συντηρηθεί σωστά και έτσι οι τοξικολόγοι να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό της.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ύπαρξη του φιαλιδίου έγινε γνωστή μήνες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για τον θάνατο της 9χρονης αλλά και όλων όσων ακολούθησαν με την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων «δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό γεγονός, καθώς στην αρχή της υπόθεσης ήταν λίγοι εκείνοι που επιθυμούσαν να μιλήσουν ανοιχτά. Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, σημαίνει ότι το νοσοκομείο ερεύνησε τις αποθήκες του για να δει εάν υπάρχει βιολογικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, και έτσι εντόπισε το φιαλίδιο».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν αποκλείεται να ασκηθεί και συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, για απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας και τον Απρίλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της έξι μηνών μικρής της αδερφής, Ίριδας, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Η μητέρα της τότε είχε αναφέρει ότι η 9χρονη είχε σπασμούς, οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις.

Με πληροφoρίες του ΑΝΤ1/Αlpha

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις