ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με στόχο την διάχυση καλών πρακτικών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των πόλεων και τις δυνατότητες χρηματοδότησης ανάλογων ψηφιακών έργων από το Ταμείο Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με κεντρικό θέμα: «Smart Cities – City Connect 2022» την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, σε Κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Δρ. Κων/νος Αραβώσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, αυτοδιοικητικοί α’ και β’ βαθμού, στελέχη του τραπεζικού συστήματος και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί και εταιρείες πληροφορικής του ιδιωτικού τομέα.

Και η Καλαμάτα εκεί!

Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έδωσαν το παρών δια αντιπροσώπου. Πιο συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακού Μετασχηματισμού Νίκο Μπασακίδη ο οποίος συμμετείχε με συντονιστή τον Ιωάννη Τσιάμη, πρόεδρο της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, σε πάνελ με θέμα: «Παρουσίαση καλών πρακτικών στους ΟΤΑ και σε ευρωπαϊκούς Δήμου και η διαμόρφωση της Ελληνικής Έξυπνης Πόλης», μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό.

Συμβαδίζοντας με τις συνεχόμενες αλλαγές!

Ο δήμος Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα και με τον κ. Μπασακίδη, έχει κάνει άλματα προόδου με την δημιουργία ψηφιακών υποδομών (δίκτυα οπτικών ινών, σημεία ασύρματης πρόσβασης WiFi), καθώς με την χρήση εφαρμογών λογισμικού από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην συμβολή των υποδομών αυτών, στη λειτουργία του Δήμου και την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης της υγειονομικής κρίσης, Covid-19.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου του Δημοτικού Φωτισμού με το οποίο επιτυγχάνεται ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 6.000.000 κιλοβατώρες ή ποσοστού 78%, με τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις και με το οποίο αποπληρώνεται προς τον ανάδοχο, σταδιακά το έργο.

Μια από τις «100 έξυπνες πόλεις» και η Καλαμάτα

Εν κατακλείδι , ο κ. Μπασακίδης ανέφερε τις έξυπνες εφαρμογές που θα αναπτυχθούν και θα υποστηρίξουν τόσο τις λειτουργίες της πόλης, όσο και των νοικοκυριών, για την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030. Στόχος που έχει τεθεί από την πόλη, με την ένταξή της στο δίκτυο των 100 Ευρωπαϊκών Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων πόλεων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις