ΣΠΑΡΤΗ. ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση - εισήγηση του Χρήστου Πλειώτα, δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης, αποφάσισε σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος έκφρασης συγχαρητηρίων προς την Ευρωβουλευτή και Επίτιμη Δημότισσα Σπάρτης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Γιατί;

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αποτελεί την πρώτη γυναίκα Ελληνικής καταγωγής η οποία ορίζεται σε θέση της Γαλλικής Κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας ως υφυπουργός, αρμόδια για «Θέματα Ανάπτυξης Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων», προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

  • Το ψήφισμα

«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης αισθανόμενοι υπερηφάνεια,

Εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην πρώτη γυναίκα Ελληνικής καταγωγής, η οποία ορίστηκε Υφυπουργός, αρμόδια για “Θέματα Ανάπτυξης Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων” στη Γαλλική Kυβέρνηση, αποστέλλοντας της το παρόν ψήφισμα.

Εύχονται μία γόνιμη και αποτελεσματική θητεία στη “Σπαρτιάτισσα” κα Ζαχαροπούλου Χρυσούλα.

Η αγάπη της για τον άνθρωπο, η διάθεσή της για προσφορά αποτελούν τα κατάλληλα εφόδια για να είναι επιτυχημένη και σε αυτή τη θέση ευθύνης που αναλαμβάνει.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις