ΣΠΑΡΤΗ. Απάντηση της ΔΕΥΑ Σπάρτης, στο άρθρο της Αναστασίας Κανελλοπούλου, με τίτλο, «Οριζόντια και Αυταρχικά»:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, το άρθρο της κας Κανελλοπούλου με τίτλο: “Οριζόντια και Αυταρχικά” με το οποίο καταφέρνει για ακόμα μια φορά, για λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει και που σκοπό έχουν να πλήξουν πολιτικά την επιχείρηση, να μεταδίδει ψευδά στοιχεία για τη ΔΕΥΑ Σπάρτης.

Καλό θα ήταν η κα Κανελλοπούλου όπως και κάθε ενδιαφερόμενος που αναζητά οποιαδήποτε διευκρίνηση επί ζητημάτων που οι απλοί πολίτες λογικά δεν γνωρίζουν να απευθύνονται προς τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία είναι πρόθυμη να ενημερώσει υπεύθυνα και άμεσα κάθε ενδιαφερόμενο.

Προφανώς η κα Κανελλοπούλου δεν έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει τις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΣ για το πραγματικό συνολικό κόστος παραγωγής και διάθεσης ενός κυβικού μέτρου νερού.

Επιπλέον, η κα Κανελλοπούλου δεν έχει κατανοήσει καθώς φαίνεται, κατά πόσο αυτό το κόστος έχει εκτιναχθεί μετά και την τρομακτική αύξηση του κόστους ενέργειας, τις συνεχείς και συνεχώς αυξανόμενες και εκτός προγραμματισμού ανάγκες για επισκευές, συντηρήσεις, ανταλλακτικά ενώ καθώς φαίνεται ξεχνά και το κόστος εξυπηρέτησης των παλαιών υποχρεώσεων της επιχείρησης τα οποία κληρονομήσαμε.

Μάλλον δεν έχει ιδέα, αλλά αν και “σοσιαλίστρια” βρήκε ξανά την εύκολη λύση: “Μειώστε τις αποδοχές των εργαζομένων σας” ακόμα και αν αυτοί εργάζονται Σάββατα, Κυριακές, γιορτές και αργίες και φυσικά εκτός ωραρίου για να μπορεί η ΔΕΥΑΣ να κάνει όσο αποτελεσματικότερα γίνεται τη δουλειά της. Όπως φαίνεται ή δεν γνωρίζει ή επιθυμεί να αποκρύψει επιμελώς πως έχει εκδοθεί η απόφαση ένταξης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ στο ενιαίο μισθολόγιο.

Επιπλέον, αναφέρει η κ. Κανελλοπούλου πως, “Τα ζώα είναι μέλη της οικογένειας. Άρα το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος είναι να παρέχει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις που το νερό είναι για ύδρευση των ζώων, το ίδιο τιμολόγιο με τις πολύτεκνες οικογένειες, δηλαδή με έκπτωση 50% τουλάχιστον στο σύνολο της κατανάλωσης”.

Απορίας άξιο πως μπορεί να συγκρίνει τα ζώα μιας ιδιωτικής επιχείρησης, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους, τα εκτρέφει και εκμεταλλεύεται οικονομικά το κρέας τους για να βιοπορίζεται, με τις ανάγκες που έχουν τα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας!

Τέλος, γράφει η κα Κανελλοπούλου αν και το θέμα δεν εφάπτεται ούτε στις δραστηριότητές της ούτε και στις γνώσεις της, πως οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τη ΔΕΥΑΣ δεν πηγαίνουν σε έργα διασφάλισης ποιότητας του νερού, σε έργα εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφορέα, σε έργα αναβάθμισης του βιολογικού μας καθαρισμού.

Μάλλον δεν έκανε τον κόπο να ενημερωθεί από τον τοπικό τύπο και από τις επίσημες ιστοσελίδες κρατικών και δημοτικών φορέων σχετικά με τις δράσεις, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της ΔΕΥΑΣ!

Ωστόσο να της υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά πως η ΔΕΥΑΣ ήδη:

-εκτελεί το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ για τον έλεγχο εξυγίανση των δικτύων ύδρευσης (Επέκταση υπαρχόντων συστημάτων παρακολούθησης και αυτόματου ελέγχου διαρροών και υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς & διανομής νερού στην ΔΕ Σπαρτιατών)

-εκπονεί μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 59.000,00 € για την ασφάλεια ποιότητας του πόσιμου νερού

-έχει καταθέσει φάκελο συνολικού προϋπολογισμού 6.200.000,00 € και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή το έργο «Αναβάθμιση – Επέκταση και Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης της Ε.Ε.Λ. Σπάρτης»

- Επίσης έχουν υποβληθεί προτάσεις στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ και ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ για τα έργα:

1) “Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ.Ε. Μυστρά, Σπαρτιατών και οικισμών Καρυών και Καστορίου”, προϋπολογισμού 11.937.809,82 €

2) “Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στο Δήμο Σπάρτης” προϋπολογισμού 7.505.570,00 € και αναμένεται έγκρισή τους.

Αυτά προς ενημέρωση της κας. Κανελλοπούλου και κάθε ενδιαφερόμενου!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις