ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Απογοητευτική η κατάσταση των δέντρων, κάτι που αποδίδουν οι αγρότες, στις εναλλαγές της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα.

Ζημιές αναφέρουν στις ελιές ποικιλίας Μανάκι οι αγρότες από την περιοχή της Αργολίδας, αλλά και της Κορινθίας.

Στην Ερμιονίδα για παράδειγμα, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Θερμασία Δήμητρα, κ. Γιάννης Κοροντίνης: «υπάρχουν μεγάλες απώλειες στα δέντρα ελιάς ποικιλίας Μανάκι, που κυριαρχεί στην περιοχή. Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, αυτό που έχει επιδράσει αρνητικά στο στάδιο από την ανθοφορία ως την καρπόδεση, είναι όχι τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, όσο οι εναλλαγές θερμοκρασίας που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχουν βραδυές, που έχει πέσει πολύ χαμηλά η θερμοκρασία. Η παραγωγή αναμένεται να υποστεί σημαντική μείωση».

Παρόμοια με την Αργολίδα είναι όμως η κατάσταση και στην Κορινθία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο Θωμάς Γκότσης, ελαιοπαραγωγός από την περιοχή Αθίκια Κορινθίας, υπάρχει τεράστια ζημιά, καθώς έχουν καεί τα άνθη, στην περιοχή. Η ζημιά αφορά τόσο ελιά ποικιλίας Μανάκι, όσο και τις Κορωνέικες, καταλήγει ο ίδιος.

Μεγάλες απώλειες, τέλος, αναφέρει το ρεπορτάζ και για την περιοχή του νομού Αχαΐας, όπου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε πολλές περιπτώσεις τα άνθη της ελιάς έχουν καεί, όπως καταγγέλλουν αγρότες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις