ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Τα έργα και οι δράσεις που σχεδιάζονται στα πλαίσια της νέας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και άλλα ζητήματα συζητήθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου σε σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε την Υπουργό για τον σχεδιασμό της νέας ΟΧΕ που βασίζεται στο τρίπτυχο «Πολιτισμός -Αθλητισμός – Τουρισμός». Επίσης ενημέρωση την κα Μενδώνη για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή στο στάδιο της ολοκλήρωσης, όπως η ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η ανάπλαση της εισόδου πόλης κ.α. Η κα Μενδώνη από την πλευρά της ενημέρωσε τον Δήμαρχο για υλοποιούμενα έργα ανάδειξης μνημείων της Άλτης από το ΥΠΠΟΑ που αποσκοπούν στην παράταση παραμονής επισκεπτών στην Ολυμπία.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Δημήτρης Κωσταριάς και Βασίλης Αρβανίτης η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφύλη Κόλλια και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΠΟΑ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις