ΓΥΘΕΙΟ. Τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Γυθείου που ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 2599/2013, καλείται να εξετάσει η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.

Με το ΦΕΚ 2599/2013 είχε ιδρυθεί το Δημόσιο ΙΕΚ Γυθείου, το οποίο δε λειτούργησε ποτέ λόγω αδυναμίας εύρεσης χώρου αλλά κι επειδή δεν υπήρχε επαρκής αριθμός σπουδαστών λόγω της παράλληλης λειτουργίας του ΔΙΕΚ Σπάρτης.

Σήμερα όμως συντρέχουν λόγοι και υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Γυθείου, είτε αυτοτελώς είτε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Σπάρτης.

Η κ. Κεραμέως καλείται να εξετάσει το αίτημα της κοινωνίας του Γυθείου που κωδικοποιείται στα εξής:

Η λειτουργία των ΔΙΕΚ έχει αναβαθμιστεί και είναι δυνατή η εισαγωγή σε αυτά σπουδαστών και μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού (πανελλήνιες).

Με δεδομένη τη δυσκολία παρακολούθησης των μαθημάτων στο ΔΙΕΚ Σπάρτης σπουδαστών από τη νότια Λακωνία, και εξαιτίας της απόστασης, αλλά και των σύγχρονων οικονομικών δυσκολιών, καθίσταται το ΔΙΕΚ Γυθείου μία πιο εύκολα προσβάσιμη επιλογή.

Ενδείκνυται το Γύθειο για τη λειτουργία ειδικοτήτων σχετικών με τα ναυτιλιακά και τουριστικά επαγγέλματα προσελκύοντας σπουδαστές κυρίως από τις περιοχές της Νεάπολης, της Μονεμβάσιας και της Αρεόπολης.

Στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες υπάρχουν δύο με τρία ΔΙΕΚ ή παραρτήματα του ΔΙΕΚ της πρωτεύουσας κάθε περιφερειακής ενότητας.

Ενδιαφέρον για την προώθηση του αιτήματος υπάρχει και από βουλευτή του νομού προκειμένου να λειτουργήσει το ΔΙΕΚ Γυθείου είτε ως αυτοτελές τμήμα είτε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις