ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Ο αναπάντεχος θάνατος ενός πεντάχρονου παιδιού βύθισε στο πένθος το Λουτράκι. Το άτυχο κορίτσι αν και έδωσε μάχη στα χέρια του γιατρού, για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά δεν τα κατάφερε.

Το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, με το οξυγόνο του, να πέφτει στο 77%. Αρχικά παρουσίασε για λίγα λεπτά βελτίωση, αλλά τελικά υπέκυψε, με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση στην πόλη και όχι μόνο…

Ο κ. Κοντόπουλος, Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ήταν ο γιατρός που συνόδευσε την 5χρονη από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο Κορίνθου και δεν την άφησε ούτε λεπτό μόνη της, ανέφερε στο Newsbomb.gr η νοσηλεύτρια του Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, Λεμονιά Δούκα, που ήταν και αυτόπτης και μάρτυρας του περιστατικού.

Η νοσηλεύτρια ανέφερε ότι «το βράδυ της Παρασκευής κατά τις 23:00 τηλεφώνησαν οι γονείς του παιδιού για να μεταφέρουμε το παιδάκι στο νοσοκομείο. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στείλαμε αυτό που έχουμε εμείς εδώ στο Κέντρο Υγείας. Σε τρία λεπτά οι διασώστες ήταν εκεί και μετέφεραν την 5χρονη πρώτα στο Κέντρο Υγείας, διότι έβλεπαν ότι υπήρχε πρόβλημα», είπε και συνέχισε:

«Το παιδάκι είχε από τη γέννηση του διάφορες στομίες σε όλο του σώμα. Όταν ήρθε εχθές, η κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη, είχε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, έφτασε εδώ με 77 κορεσμό, ωστόσο στην διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο Κορίνθου ο κορεσμός του παιδιού πήγε στο 93%. Φτάνοντας στην Κόρινθο την παρέδωσε ο κ. Κοντόπουλος, ο γιατρός που εφημέρευε εχθές και την συνόδευε στο ασθενοφόρο, στους συναδέλφους του και την ανέλαβαν εκείνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

Σύμφωνα με πληροφορίες το 5χρονο κοριτσάκι είχε ένα σπάνιο σύνδρομο και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, είχε αναπνευστικό και τραχειοστομία. Aναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού. Τραγική φιγούρα, η μητέρα της, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της, ενώ το συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις