ΣΠΑΡΤΗ. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου έχει στα χέρια της ολοκληρωμένο φάκελο για την μεταφορά των οστών των Σπαρτιατών πολεμιστών στο Μουσείο της Σπάρτης.

Η διεκδίκηση υποστηρίζεται από αναφορά σε ένα αναλυτικό ιστορικό πλαίσιο προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές υπηρεσιακές ενέργειες, τόσο για τη μεταφορά των οστών και εκθεμάτων, όσο και για την υπόδειξη του κατάλληλου χώρου στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (ή και αρχικά στο υπάρχον).

Καθοριστικής σημασίας για την ικανοποίηση του αιτήματος είναι η προώθηση του από την ΕΦΑΛΑΚ Λακωνίας προς αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Η τεκμηρίωση τόσο της ιστορικής αναγκαιότητας της μεταφοράς του Ολυμπιονίκη Λακράτη και των πολέμαρχων Θίβραχου και Χαίρονα, όσο και η πρόβλεψη κατάλληλου χώρου και συνθηκών στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης θα αποτελέσουν ίσως τη βασική προϋπόθεση προκειμένου το αίτημα να γίνει δεκτό.

Ολοκληρωμένο φάκελο έχει στα χέρια της και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τον Νοέμβριο του 2021 ενώ για το θέμα έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις