ΜΕΣΣΗΝΗ. Ο «ερευνητικός» καλλιτέχνης Τάκης Κατσουλίδης, με εξήντα χρόνια συνεχούς εικαστικής δημιουργίας, θα παρουσιάσει τα έργα των τελευταίων εννέα ετών στην έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης αφιερωμένη στο πρόσωπό του. Η έκθεση θα ξεκινήσει το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» ,και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας θα είναι από Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. έως 2 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Έργα ζωγραφικής, μεικτής τεχνικής σε καμβά, απεικονίζουν κυρίως γυναικείες φιγούρες, ενώ μέσα από ένα εντελώς προσωπικό εικαστικό ιδίωμα με διάφορους πλαστικούς πειραματισμούς ο καλλιτέχνης εγκωμιάζει πρωτότυπα τη γυναικεία ομορφιά. Οι μορφές του χαρακτηρίζονται από νέο-παραστατικότητα, καθώς συντίθενται και ανασυντίθενται μ’ έναν πρωτότυπο αφηγηματικό τρόπο, είτε εμφανίζονται ως αντανακλάσεις μέσα από κάτοπτρα. Το χρώμα και η κίνηση επικρατεί παντού, και παρά τις σύνθετες εικονογραφικές και εννοιολογικές αναφορές υπερτερεί η απλότητα και η έντονη γεωμετρική διάθεση.

Η έκθεση με την ίδια θεματική και έργα είχε φιλοξενηθεί το καλοκαίρι του 2019 με μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις