ΜΕΣΣΗΝΗ. Στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης με μαθητές της Α΄ τάξης και μαθητές τμήματος Ένταξης της Β΄ τάξης σε συνεργασία με το ίδρυμα Λαμπράκη. Στόχος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, να καλλιεργήσουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και να γίνουν οι ενήλικες ενεργοί πολίτες που χρειάζεται η κοινωνία.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ελισάβετ Σταθοπούλου θα παρουσιάσει τις δράσεις του σχολείου «Ενεργώ ως Πολίτης» και «Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας». Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαζί στο σχολείο και την κοινωνία - Ένταξη των ρομά στην ελληνική εκπαίδευση» που δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου με στόχο την ανάδειξη καλών πρακτικών για το τμήμα ΖΕΠ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων και μουσική από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και απονομή ειδικής υποτροφίας από τον Δήμο Μεσσήνης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις