ΜΟΛΑΟΙ. Κι αυτό το καλοκαίρι η Δημόσια «Ρουμάνειος» Βιβλιοθήκη Μολάων συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και μαζί τους η «Ρουμάνειος» Βιβλιοθήκη, ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους «…για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης».

Με σύνθημα

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Κεντρικός στόχος της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές...

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε 4 άξονες:

Τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο.

Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Πρόγραμμα δράσεων

  • Τετάρτη 6/7 (10.00 – 11.30): Τελετή έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Διαδρομές ανάγνωσης … άκουσε, δες, μάθε, γέλα!: Η Αφετηρία»
  • Τετάρτη 20/7 (10.00 – 11.30): «Φωτεινές Διαδρομές»,
  • Τετάρτη 3/8 (10.00 – 11.30): «Διαδρομές του νερού»,
  • Τετάρτη 10/8 (10.00 – 11.30): «Διαδρομές μαζί»,
  • Τετάρτη 24/8 (10.00 – 11.30): «Διαδρομές αναμνήσεων – Η επιστροφή».

Info

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης Μολάων

  • στο τηλέφωνο 27320-23080 και
  • στο e-mail: vivlmol@sch.gr.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους συμμετέχοντες είναι υποχρεωτική.

  • Credits

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις