ΣΚΑΛΑ. Με παρέμβασή του ο Γιώργος Κυλάκος, δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα με την Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει την ανάγκη ενοικίαση λεωφορείων από τον δήμο για τα «μπάνια του λαού» στις παραλίες του Δήμου Ευρώτα

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Ιούλιος ξεκίνησε και το φετινό καλοκαίρι βρίσκει τους συμπολίτες μας να βάλλονται από τον πληθωρισμό , με τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και σε βασικά είδη κατανάλωσης. Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης, τις δυσκολίες των αγροτών να καλλιεργήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, την κατάσταση της αγοράς τόσο στην εστίαση και γενικά στους αυτοαπασχολούμενους σε όλο το δήμο , αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ένα καλοκαίρι μαρτυρικό.

Η δυνατότητα καλοκαιρινών διακοπών για τους δημότες μας, είναι πια όνειρο καλοκαιρινής νυκτός! Η πρόσβαση των δημοτών μας, στις παραλίες του Δήμου μας για το αναγκαίο καλοκαιρινό μπάνιο έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια για λίγους και ατομική υπόθεση του καθενός . Η κοινωνική φτώχια έχει μεγαλώσει , πολλοί δημότες μας αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω κόστους ακόμα και για το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση ,θεωρούμε τις διακοπές και το μπάνιο στην θάλασσα ανάγκη του λαού , με πολλαπλά οφέλη για την υγεία του, την ψυχική και πνευματική του ανάταση και καλλιέργεια , την κοινωνικοποίησή του και πολλά άλλα που θα έπρεπε να του προσφέρονται δωρεάν και χωρίς κανένα κόστος .

Ο Δήμος μας έχει τέσσερις βασικές παραλίες: Τρινάσου, Λέημονα, Έλους και Κοκκινιάς . Φέρνουμε προς ψήφιση την πρότασή μας για ενοικίαση λεωφορείων από τον Δήμο ,ώστε καθημερινά οι συμπολίτες μας να μπορούν να επισκεφτούν τις παραλίες αυτές, για το μπάνιο τους χωρίς κανένα κόστος. Πιο συγκεκριμένα να αναλάβει ο Δήμος την ενοικίαση λεωφορείων αλλά και τη διάθεση του μικρού δημοτικού λεωφορείου που μένει ακινητοποιημένο στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στο Βλαχιώτη, που θα ξεκινούν κάθε πρωί και θα μεταφέρουν τους λουόμενους στις εν λόγω παραλίες. Να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι για να αλλάζουν, χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες σε όλες τις παραλίες. Επίσης στις παραλίες αυτές υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις εστίασης που σίγουρα θα επωφεληθούν από αυτή την κίνηση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις