ΓΥΘΕΙΟ. Το Λιμεναρχείο Γυθείου επισκέφτηκε (12/7) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας αποτελούμενο από τους Σταύρο Αραχωβίτη ο οποίος με Ερώτησή του ανέδειξε την περίεργη και ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μέσα στο Λακωνικό κόλπο με την κίνηση μεγάλων φορτηγών πλοίων - Γιώργο Δαουτάκο και Περικλή Λαμπρινό.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη ΛΣ κ. Τσαλή, τον Υπολιμενάρχη Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βουρλέτση και συνεργάτες τους και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Λιμενική Αρχή.

Ας σημειωθεί πως στην απάντησή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας παραδέχεται ότι γίνεται μεταφόρτωση πετρελαιοειδών φορτίων μεταξύ δεξαμενόπλοιων (Ship Τo Ship/STS Transfer).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ενέργειες του Λιμεναρχείου Γυθείου, την ετοιμότητά του σε περίπτωση ατυχήματος, την παρακολούθηση που ασκεί και τους παράλληλους ελέγχους που πραγματοποιεί στον χώρο αρμοδιότητάς του.

Τέλος, συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που απασχολούν το Λιμενικό, και αφορούν στις ελλείψεις, την ανάγκη ενίσχυσής του με προσωπικό και εξοπλισμό, ιδιαίτερα ενόψει των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, και της μεγάλης περιοχής ελέγχου και επιτήρησης που καλύπτει το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Λιμενάρχη ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι στην διάθεσή του για την προώθηση των όποιων θεμάτων εκείνος κρίνει ότι θα βοηθήσουν το έργο του ΛΣ και δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και τους Λιμενικούς Σταθμούς σε Νεάπολη και Μονεμβασιά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις