ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματικός χείμαρρος ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 23/6, στη Σπάρτη.

Ο Παύλος Πολάκης, πλάι στον Σταύρο Αραχωβίτη, βρέθηκε στη λακωνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο προγραμματισμένων περιοδειών υποδοχής των χιλιάδων νέων μελών που πήραν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ καθώς και προετοιμασίας για τις εκλογές, που κοντοζυγώνουν.

Σταχυολογώντας από τον χειμαρρώδη λόγο του Τομεάρχη Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία..

  • «Εκλογές, το 3ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη» -«Νίκη με 5% διαφορά από τη ΝΔ»

«Το 3ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα έχουμε την 1η εκλογική αναμέτρηση», τόνισε ο Πολάκης.

«Στις εκλογές με απλή αναλογική θα είμαστε πρώτοι, με καθαρή διαφορά από τη ΝΔ. Κι όταν λέω καθαρή διαφορά, εννοώ 5%» εξήγησε.

«Είμαστε υπέρ των συνεργασιών, αλλά φαίνεται ότι έχει δεσμεύσεις ο Ανδρουλάκης. Αν δεν υπάρξει συνεργασία, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές».

  • Όλες οι δημοσκοπήσεις, είναι πληρωμένες από το Μαξίμου

Για τα μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας, σχολίασε πως επικρατεί απόλυτη μονοφωνία, αφού, «75 % είναι η κυβερνητική προβολή στα ΜΜΕ, εν αντιθέσει με το 16 % προβολής που τυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δουλεύει καλά η λίστα Πέτσα».

«Τι θα κάνει, πρώτο, η Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον τομέα της Υγείας;

Και τι θα κάνει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι σε αναστολή», ρωτήθηκε από το notospress.gr.

Συνοπτικά, αν και δεν συνοψίζεται ο Πολάκης, απάντησε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι σε αναστολής, θα επιστρέψει στη δουλειά του.

  • «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη»

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», επανέλαβε πολλές φορές στη συνέντευξη τύπου ο Πολάκης, μια παροιμία που χρησιμοποιείται στην Κρήτη και στη Λακωνία, περιγράφοντας πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αφήνει η ΝΔ, μετά τις εκλογές…

Προτεραιότητες στην Υγεία

  • Αύξηση βασικού μισθού του Επιμελητή Β’ σε 2.000 €, καθαρά
  • Ολοκλήρωση του σχεδιασμού ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 127 Τοπικές Μονάδες Υγείας, η ΝΔ τις εγκατέλειψε, πολλές έκλεισαν
  • Αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία στο 6,5 -7% του Προϋπολογισμού, που θα πάνε σε πραγματικές υγειονομικές ανάγκες και στην εργασία, όχι σε υπερτιμολογήσεις και άλλα μητσοτακικά κόλπα

Νοσοκομείο Σπάρτης: Χάρηκα για το Νέο νοσοκομείο - Λάθος του ΙΣΝ η αλλαγή της Σύμβασης – Πιέστηκε από τη Συμμορία ΑΕ, του Μητσοτάκη – Τους είπα, αύριο γινόμαστε Κυβέρνηση και αλλάζουμε τη Σύμβαση…

«…Λάθος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να δεχτεί την αλλαγή της Σύμβασης που είχαμε υπογράψει εμείς, μαζί. Εμείς είχαμε συμφωνήσει το Νοσοκομείο Σπάρτης να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Δέχτηκε να μετατραπούν και τα 3 Νοσοκομεία της δωρεάς του ΙΣΝ, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Δέχτηκε πιέσεις από τη Συμμορία ΑΕ, του Μητσοτάκη…

Αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της εκχώρησης της Δημόσιας Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα…

Εγώ τους είπα (ΙΣΝ), έρχονται εκλογές, αύριο θα είμαστε Κυβέρνηση. Θα αλλάξει η Σύμβαση»

  • Μητσοτάκης – «Δεν έχει τα άντερα, δέσμιος συμφερόντων»

«Ο Μητσοτάκης ήρθε να κάνει 3 – 4 “δουλειές”…, να ξεπουλήσει τα ασημικά του Δημοσίου, όπως έκανε με τη ΔΕH»

  • Ακρίβεια

«Επιδοτεί την ακρίβεια ο Μητσοτάκης με τα δήθεν μέτρα που παίρνει…! Δεν έχει τη θέληση και τα άντερα να κάνει αυτό που πρέπει, είναι δέσμιος συμφερόντων!»

  • Τι να κάνουμε;

«Πρέπει να ελέγξει με τι τιμή φεύγει το καύσιμο από το Διυλιστήριο, να ελέγξει το δίκτυο εμπορίας, να ελέγξει το Πρατήριο Καυσίμων»

  • ΔΕΗ

«Με τη ΔΕΗ πληρώνουμε “χαράτσι Μητσοτάκη” ,…, πρέπει να μπει πλαφόν στο κέρδος της χονδρικής τιμής»

  • Λακωνία, αγάπη μου! – Ψαροντουφεκάς ο Πολάκης…

«Έχω έρθει άπειρες φορές από τα μέρη σας… Όσο ήμουν ειδικευόμενος στη Νίκαια, ερχόμουν κι έκανα ψαροντούφεκο…, έχω βουτήξει σε όλο το μεσαίο πόδι…»

  • Αγροτικά Ιατρεία από αδιάθετα κονδύλια

«Όταν ήμουν στο Υγείας, υπήρχαν 315 άγονα Αγροτικά Ιατρεία. Μόνο 50 αγροτικοί γιατροί υπηρετούσαν… από αδιάθετα κι “αχρείαστα” κονδύλια καταφέραμε να φτάσουμε τα 430 Ιατρεία, τα 380 πλήρη…

  • Υποστελέχωση υγειονομικών δομών στη Λακωνία

«Θα επαναφέρουμε τη μοριοδότηση και την εντοπιότητα. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα»

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μπλόκαρε το πρόγραμμα αντικατάστασης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που τρέχαμε σε συνεργασία με τις Περιφέρειες…, αντικαταστάθηκαν όσα προλάβαμε να αντικαταστήσουμε εμείς…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις