ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης δια του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής μια μοναδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Τα παιδιά της πόλης αλλά και όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρκετά στοιχεία για τον οπλισμό, την τακτική και την μάχη των αρχαίων οπλιτών.

Μια βιωματική - διαδραστική εκδήλωση με θέμα «2500 Χρόνια από τη Μάχη των Πλαταιών» σε συνεργασία με τον Δρ. Πολ Βαρδούνια, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κορνέλ και τον κ. Στέφανο Σκαρμίντζο, ιστορικό και ειδικό συνεργάτη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομάδες αναβίωσης ιστορικών γεγονότων από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ομάδες αναβίωσης ιστορικών γεγονότων πραγματοποίησαν επίδειξη πυρρίχιου χορού, αναπαράσταση σπαρτιατικού λόχου, εικονικής μάχης και σπαρτιατικής άσκησης, σύμφωνα με την περιγραφή του Ξενοφώντα, με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο, ο οποίος ήταν διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός κυρίως για τα παιδιά.

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας αφού θύμισε ότι στην αρχαιότητα όλοι οι συμμαχικοί στρατοί είχαν Σπαρτιάτη Στρατηγό, ευχαρίστησε θερμά τους φιλοξενούμενους, τον λάκωνα ομογενή Δρ. Πολ Βαρδούνια καθώς και τις πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ.κ. Ευγενία Πρέβα και Ελένη Τσουλόγιαννη για τη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις