ΚΑΡΥΕΣ. Μην είν’ μακριά η Αράχωβα;

Στους στόχους της Κατασκήνωσης και του διήμερου εκδηλώσεων που διοργανώνουν,

αναφέρθηκε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο προαύλιο του Σχολείου και της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, όπου θα λειτουργήσει και κατασκήνωση, τις δύο μέρες των εκδηλώσεων.

Αρχικά ευχαρίστησε «…την Κοινότητα Καρυών και τους άλλους φορείς της περιοχής για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Σχετικά με την 1η ημέρα, ανέφερε:

«Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μαχητές του Πάρνωνα που αποτέλεσαν τον κορμό του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αλλά και του Δημοκρατικού Στρατού αργότερα.

Τιμάμε ιδιαίτερα τους Αραχωβίτες αγωνιστές που έπεσαν μαχόμενοι στις γραμμές του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, ύστερα από αποφάσεις στρατοδικείων – κυρίως της Τρίπολης- τους δολοφονημένους από τις κρατικές συμμορίες επίσημες και ανεπίσημες.

Μέσα από τα βιογραφικά αγωνιστών όπως ο Παρασκευάς Λεβεντάκης, ο Ντάρμος, ο Κονταλώνης αποτυπώνεται συνολικά η ιστορία του λαϊκού μας κινήματος στην Λακωνία και στην Πελοπόννησο για όλη του δεκαετία του 40.»

  • 97 Ονόματα

«…97 ονόματα είναι αυτά που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε με όσα στοιχεία μπορούσαμε (χωρίς να υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχουν λάθη και παραλήψεις) . Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε στους απογόνους των αγωνιστών από την Αράχωβα, άλλων αγωνιστών από τις γύρω περιοχές, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να φέρουν τυχόν φωτογραφίες, γράμματα, άλλα κειμήλια ώστε να συγκεντρωθούν και να αποτελούν στοιχεία συνέχειας της ιστορίας του τόπου, τεκμήρια επιβεβαίωσης των κορυφαίων στιγμών της ταξικής πάλης της Ελλάδας»

«Τη 2η μέρα των εκδηλώσεων θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με ένα καυτό θέμα που αφορά το λαό τις περιοχής και σχετίζεται με την ανεξέλεγκτη επέκταση των ανεμογεννητριών και την αντίστοιχα ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής του ρεύματος», υπογράμμισε ο Ν. Κουτουμάνος.

  • Ο Πάρνωνας αποτελεί στόχο των αρπακτικών των ΑΠΕ, για αποκλειστικά δική τους κερδοφορία με παχυλές μάλιστα επιδοτήσεις από κρατικό ζεστό χρήμα - απειλούν να διαταράξουν το φυσικό περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Αυτό θα είναι και το θέμα της συζήτησης της δεύτερης μέρας.

Και πρόσθεσε:

«…Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, ο κίνδυνος, επέκτασης και κλιμάκωσης του πολέμου μεγαλώνει, η τουρκική επιθετικότητα αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, … εμπλεκόμαστε ακόμα πιο βαθειά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,

με αποτέλεσμα όχι μόνο να αυξάνονται οι κίνδυνοι αλλά να τίθενται εν αμφιβόλω ακόμα και η επάρκεια σε ενέργεια, να αυξάνονται τα εμπόδια στην πρόσβαση σε φτηνή επαρκής ασφαλής ενέργεια, να μοιάζει το 2022 το ηλεκτρικό ρεύμα ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Το πρόβλημα αφορά την καρδιά την πολιτικής των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Λέγεται πράσινη μετάβαση, πράσινη ενέργεια. Στην πραγματικότητα ο λαός όπου ακούει για πράσινη πολιτική θα πρέπει να αμφιβάλει τουλάχιστον για τις προθέσεις που δεν είναι τόσο αγνές όσο διαφημίζονται.

  • Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά αντί να ρίχνουν τις τιμές, τις αυξάνουν γιατί έτσι επιτάσσει η ανάγκη κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου.»

….Δυο ώρες είναι Στρατηγέ, ώσπου να πας και να ‘ρθεις…!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις