ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ammophila» είναι ένα ετήσιο εικαστικό γεγονός στο νησί της Ελαφονήσου.

  • Open up

Η έκθεση είναι ανοιχτή στην παρουσίαση όλων των καλλιτεχνικών μέσων και πρακτικών (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, video art, performance, διαλέξεις κ.ά.) και ενθαρρύνει πειραματικές προσεγγίσεις στο ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργικής διαδικασίας.

Το project «Ammophila» αποτελεί μια πρόσκληση για γνωριμία, διάλογο και σκέψη σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία αναπλάθοντας το χαρακτήρα της.

  • Why Ammophila

Οι πολιτισμικές δράσεις και κυρίως οι σχετιζόμενες με τη σύγχρονη τέχνη αναπτύσσουν «…ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τοπικής κοινότητας, κοινού και καλλιτεχνών, γεγονός που μπορεί να διανθίσει ακόμα περισσότερο τις επιλογές που προσφέρει το νησί».

Η σύγχρονη τέχνη έχει το χαρακτήρα ενός ζωντανού οργανισμού καθώς εμπλέκει καλλιτέχνες και κοινό με την πολιτισμική παραγωγή του σήμερα που διαρκώς αναπτύσσεται και μεταλλάσσεται.

Το εγχείρημα φέτος φέρει τον φιλόδοξο τίτλο «There Was Land Here Before», επιδιώκοντας «…να κινητοποιήσει τη σκέψη του κοινού γύρω από τον τόπο και τη μνήμη των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και ειδικότερα τους μηχανισμούς που αναπτύσσονται και εξελίσσουν την πολιτισμική και πνευματική μας ταυτότητα».

Όπως λένε οι διοργανωτές,

«Προτείνουμε ένα πεδίο με νέες εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά επίσης και τη δημιουργία διαλόγου γύρω από τις αλλαγές και τις ιστορίες που δημιουργούνται από τον έναν τόπο στον άλλο. Κεντρικό ρόλο παίζει το στοιχείου του νερού (άπλετο και καθοριστικό στοιχείο του τόπου μας), καθώς αφενός μεν δημιουργεί κανάλια και δρόμους προς νέους τόπους, αφετέρου σχηματίζει τη γη, επικαλύπτει τα ίχνη ή και άλλοτε τα διατηρεί.

Παρουσιάζεται έτσι ένα νέο “έδαφος” γεμάτο μνήμη, εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά και αφηγήματα που καλούνται να συμβιώσουν και να εξελιχθούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες δημιουργώντας νέες διευρυμένες ταυτότητες.»

  • Πού και πότε

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ammophila vol.3 There Was Land Here Before» αποτελεί μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης (Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών) που θα παρουσιαστεί

Παράλληλα η έκθεση θα συνοδεύεται και από έντυπο κατάλογο με κείμενα συγγραφέων, επιμελητών και ερευνητών γραμμένα αποκλειστικά και μόνο υπό τη θεματική της φετινής έκθεσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις