ΣΠΑΡΤΗ. Η 25η Νοεμβρίου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η Μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, με επίσημους φορείς και οργανισμούς να καλούν σε επαγρύπνηση και δράση.

Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλες και όλους. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, αλλά για κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία και κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμησή του. Εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της γης, σε γυναίκες ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής, οικονομικής, οικογενειακής ή άλλης κατάστασης.

Γεωργία Ζαχαράκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών:

«Χρειάζεται χρόνος για να διαλυθούν τα στερεότυπα. Η πανδημία του κορονοϊού, τα οικονομικά προβλήματα, η αναγκαστική συνύπαρξη στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού λόγω καραντίνας, η αλλαγή της καθημερινότητάς μας, δημιουργούν την εκρηκτική ατμόσφαιρα που ευνοεί τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και πολλαπλασιάζει τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών.

Ο Δήμος Σπάρτης είναι εδώ για να υποστηρίξει και να σταθεί δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί ή υφίσταται κακοποίηση.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε όσες γυναίκες είναι θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, καθώς και στις οικογένειές τους.»

Στοιχεία επικοινωνίας Σταθερής Μονάδας

  • Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 93 - Τηλ. επικοινωνίας: 27313 - 61240,241,242
  • E-mail: k.koin.spart@1504.syzefxis.gov.gr
  • Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης

Στοιχεία επικοινωνίας Κινητής Μονάδας

  • Για τον Δήμο Ελαφονήσου

Ταχ. δ/νση : ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Τηλ. επικοινωνίας: 27340 – 61055

  • Για τον Δήμο Μονεμβασίας

Ταχ. δ/νση : ΚΕΠ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 27343 – 60148

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις