ΜΑΝΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 4ο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Γυθείου,

  • με θέμα «Κυριάκος Χαραλαμπίδης, από την Πρώτη Πηγή στη Νύχτα των Κήπων»,
  • το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή (18 – 20/11),
  • στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης,
  • στο Γύθειο!

Παρών στο Συνέδριο κι ο σπουδαίος Κύπριος ποιητής…

  • Λυροφώνη – Έναρξη εργασιών

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία της η Διευθύντρια του ΓΕΛ Παναγιώτα Μένεγα. Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Λυροφώνη.

Καλωσόρισε τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη και τους συμμετέχοντες αναφέροντας:

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να υποδεχόμαστε στον τόπο μας μια σημαίνουσα προσωπικότητα των Γραμμάτων, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της νεότερης γενιάς». Η κα Λυροφώνη ευχαρίστησε, εξ ονόματος όλων, τον ποιητή για την παρουσία του στο Γύθειο και του ευχήθηκε να συνεχίζει για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει τους πνευματικούς του καρπούς.

Στη συνέχεια απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου προς τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου και προς τον Μανώλη Στεργιούλη για την πολύτιμη συμβολή του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνέδρους, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους Δημάρχους Λευκονοίκου και Λίμνης Πλαστήρα, Ζήνα Λυσάνδου – Παναγίδη και Παναγιώτη Νάννο αντίστοιχα.

Κλείνοντας η Γιωργία Λυροφώνη διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες ανάτασης της πνευματικής ζωής του τόπου…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις