ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Eπτά χρόνια πριν το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά όταν ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που έκλαιγε στις κάμερες και ζητούσε από τις Αρχές να βρουν τους δολοφόνου της συζύγου του, αποδείχθηκε πως σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 20χρονη Καρολάιν, μία δολοφονία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, η οποία φέρει πολλά ίδια χαρακτηριστικά με τη συγκεκριμένη γυναικοκτονία. Συγκεκριμένα, σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 2014, η 37χρονη Δήμητρα Βούλγαρη σκοτώνει με δύο πιστολιές τον ναυτικό σύζυγό της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Η συζυγοκτόνος θα αποκαλυφθεί μήνες αργότερα και θα προφυλακιστεί στις 29 Ιουλίου 2015, με το συγκεκριμένο έγκλημα να αναστατώνει την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς μέχρι τη σύλληψή της αρνείτο ότι ήταν η δράστις και μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές αναζητούσε το δολοφόνο του συζύγου της.

Η γυναίκα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας και καταδικάστηκε σε ισόβια, με την υπόθεση να προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη καθώς για χρονικό διάστημα πάνω από 6 μήνες η δολοφόνος έβγαινε συνεχώς σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, όπου ζητούσε να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της. Μάλιστα, σε άλλη τηλεοπτική της συνέντευξη είχε πει ότι θα έφτανε και στο φεγγάρι για να τους βρει.

Το ιστορικό του «τέλειου εγκλήματος» που δεν ήταν όμως και τόσο τέλειο

Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, ο Θανάσης Λάμπρου δεν πήγε στη δουλειά του. Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα αναρρωτικής άδειας, ο οργανισμός του παρέμενε εξασθενημένος, ενώ κάποια δέκατα πυρετού δεν έλεγαν να πέσουν. Επικοινώνησε με συνάδελφό του, με τον οποίο συνήθως πήγαιναν μαζί στη δουλειά και τον ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε στα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα.

Αποφάσισε να μείνει στο σπίτι για να αναρρώσει πλήρως, ενώ είπε στη σύζυγό του να πάει στις δουλειές της και θα έτρωγαν στη μία το μεσημέρι. Όμως κάτι, άγνωστο μέχρι στιγμής, ανέτρεψε το πρόγραμμά του. Ο 42χρονος ναυτικός πήρε το μηχανάκι του και πήγε στο σπίτι του κολλητού φίλου του, που βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το δικό του. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στην αυλή, ενώ δίπλα του βρισκόταν ένα περίστροφο.

Οι έρευνες

Το στοιχείο αυτό αρχικά έκανε κάποιους να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Όμως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε, ότι το θύμα είχε δεχθεί δύο σφαίρες, την πρώτη εξ επαφής στο θώρακα και τη δεύτερη στο κεφάλι από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα δεν γνώριζε από όπλα, δεν πήγαινε για κυνήγι και γενικά δεν είχε καμία σχέση με όπλα. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, προγραμμάτιζε να πάει στην Αθήνα με την οικογένειά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο, να κάνει εργασίες στο σπίτι και να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός.

Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Θανάσης Λάμπρου ανήκε στο φίλο του, ο οποίος είπε ότι το είχε ξεχασμένο επτά μήνες στο συρτάρι και πως τα έχασε, όταν επέστρεψε στο σπίτι για να ταΐσει τα σκυλιά του και τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή. Ο Θανάσης συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του φίλου του, να μαγειρεύει και στη συνέχεια μαζευόταν όλη η παρέα των ανδρών και έτρωγε. Ήταν τόσο κολλητοί, που είχε μέχρι και κλειδιά του σπιτιού του, τα οποία βρέθηκαν πάνω στο μηχανάκι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θα στρέψουν τις έρευνες στο ευρύτερο περιβάλλον του θύματος. Πήραν καταθέσεις και DNA από όλα τα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση για να το συγκρίνουν με εκείνο που βρέθηκε στον ευρύτερο χώρο του εγκλήματος, ενώ η Εισαγγελία προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε το θύμα εκείνη την ημέρα. Οι κακές σχέσεις των δυο συζύγων ήταν κοινό μυστικό στην Κοιλάδα Αργολίδας. Τους τελευταίους μήνες ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για απιστία, ενώ δεν έλειπαν και τα περιστατικά βίας. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αργότερα η Βούλγαρη, η μόνιμη διαμάχη με το θύμα ήταν ότι εκείνος πίστευε πως η 38χρονη διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι την είχε απειλήσει. «...Mου ήρθαν στο μυαλό οι κουβέντες που μου είχε πει ότι, δηλαδή, εάν με έπιανε με γκόμενο, πρώτα θα σκότωνε εμένα και ύστερα τον άλλον. Όλα ήταν στη φαντασία του Θανάση. Με όποιον μίλαγα, νόμιζε ότι τον είχα γκόμενο», έχει πει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Μέσα από την έρευνα των αντρών της ΕΛ.ΑΣ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για ξέφρενα όργια, ομαδικό σεξ και ανταλλαγές συντρόφων που γίνονταν στο απομακρυσμένο σπίτι της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Από την έρευνα προέκυψε πώς έγινε προσπάθεια παραπλάνησης των Αρχών για να στραφούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας καθώς το σπίτι καθαρίστηκε και σφουγγαρίστηκε. Παρ όλα αυτά εντοπίστηκαν στοιχεία που προσδιόριζαν γυναικεία παρουσία το επίμαχο διάστημα στο σπίτι της Κοιλάδας, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πρόσφατης σεξουαλικής επαφής και ευρήματα σωματικών υγρών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αν και η υπόθεση έδειχνε να έχει «βαλτώσει», τα πράγματα άρχισαν να «τρέχουν» όταν η αδερφή του θύματος έστειλε επιστολή στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε βαθύτερη έρευνα και σύλληψη των δραστών. Όλοι ήταν πεπεισμένοι πλέον ότι ο άνθρωπος τους δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε. Το γεγονός αναστάτωσε τη χήρα του καπετάνιου. Έγινε πιο φιλική με την οικογένεια του νεκρού συζύγου της και προσπαθούσε να τους πείσει ότι και η ίδια έκανε το παν για να ριχτεί φως στην υπόθεση. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως όταν είχαν πάει αστυνομικοί στο σπίτι της για να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση μαζί με την κόρη της, είχε αντιδράσει έντονα. Τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που της φέρονται. «Αντί να ψάχνετε τους δολοφόνους του άνδρα μου για να τους συλλάβετε, γυρνάτε συνεχώς γύρω από μένα λες και τον σκότωσα εγώ» τους έλεγε θρασύτατα.

Το σόου στο «Φως στο Τούνελ»

Μάλιστα η «χήρα της Αργολίδας» είχε εμφανιστεί δύο φορές στο στούντιο του «Τούνελ» για να αναζητήσει απαντήσεις για τον θάνατο του συζύγου της. Από την πρώτη στιγμή και με τις κατάλληλες ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη, φάνηκε η ψυχρότητα και η αδιαφορία της για το νεκρό σύζυγο της. Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε για την ταυτότητα που φορούσε στο λαιμό της με το όνομα του συζύγου της Θανάση, εκείνη απάντησε πως έτσι τον νιώθει κοντά της και της δίνει δύναμη να προχωρήσει στην έρευνα για τη δολοφονία του.

Στην τελευταία εκπομπή της σεζόν φιλοξενήθηκε πάλι στο στούντιο κατηγορώντας τους αστυνομικούς του Ναυπλίου ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ζήτησε τη συμμετοχή και άλλων έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα. Όταν οι ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη έγιναν πιεστικές για τον τρόπο που βρέθηκαν στο σπίτι της το τσαντάκι και το κινητό του θύματος, έχασε τα λόγια της. Ήταν από τις λίγες φορές που ο λόγος της δεν είχε ροή και δεν έβρισκε άμεσα την απάντηση, όπως συνήθιζε.

Μετά από ένα επαναλαμβανόμενο τηλεοπτικό θέατρο στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που κράτησε επτά ολόκληρους μήνες η αυλαία έπεσε απότομα καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015 η σύζυγος του δολοφονημένου ναυτικού μετά από περίπου 15 ώρες ανάκρισης, ομολόγησε τη δολοφονία του καπετάνιου. «Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Την ομολογία της, όμως, την ακύρωσε αργότερα ισχυριζόμενη ότι αυτό έγινε κάτω από έντονες πιέσεις από τους αστυνομικούς και έπειτα από εξαντλητική ανάκριση.

Μέχρι και λίγο πριν ομολογήσει, η 38χρονη έκανε επίσης λόγο για καλοστημένη εμπλοκή της λέγοντας ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για να σκοτώσει τον άντρα της, ενώ είχε τόνισε ότι «προφανώς ήταν πολύ καλά μελετημένη η υπόθεση». Και κατέληγε: «Ψάξτε αλλού να βρείτε τον δολοφόνο. Τα έχουν ετοιμάσει όλα καλά. Ήταν μια πολύ καλά σκηνοθετημένη μέρα. Ήξεραν πολλά για μένα». Παράλληλα, είχε τονίσει ότι δεν θα ήταν εφικτό να γίνει αυτό το έγκλημα λόγω ύψους, βάρους και δύναμης, αφού θα ήταν αδύνατο για εκείνη να είχε παλέψει μαζί του και να του πάρει το όπλο, χωρίς να έχει η ίδια καμία μελανιά, χτύπημα ούτε αίμα στα ρούχα της.

«Άτομο ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο»

Στην πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών η κατηγορούμενη περιγράφηκε ως «άτομο ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο (που) επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας το θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους». Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Αργολίδα ολοκληρώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Τρίπολης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Σημειωτέον ότι η Δήμητρα Βούλγαρη δεν απολογήθηκε και αποχώρησε προκειμένου να αγορεύσει ο εισαγγελέας και οι δικηγόροι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που της έχουν αποδώσει, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου. Δεν ξεκαθαρίστηκαν οι ακριβείς συνθήκες εμπλοκής του ή ποιος είναι αυτό το τρίτο πρόσωπο. «Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά. Ο σύζυγός της όπλισε το όπλο, έγινε μια συμπλοκή, ήρθε ο πρώτος πυροβολισμός που δεν ήταν ο θανατηφόρος και μετά η χαριστική βολή», είπε, τέλος, ο εισαγγελέας.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις