ΣΠΑΡΤΗ. Ένα ενδιαφέρον λεύκωμα με τίτλο,

  • «Το ταξίδι της Ευρώπης στον κόσμο»,

παρουσιάζει το Ινστιτούτο Σπάρτης,

Το Ινστιτούτο Σπάρτης εκδίδει το λεύκωμα με στόχο «την ύπαρξη ενός αξιόπιστου δώρου για τους επισκέπτες της Σπάρτης και ειδικότερα του μουσείου “Οικία της Ευρώπης”» και φυσικά «προκειμένου εμείς οι ίδιοι οι Σπαρτιάτες να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα αξιόπιστο δώρο που να προβάλει την πόλη μας και τον πολιτισμό της».

Η τιμή του λευκώματος (20€) θα καλύψει το κόστος της έκδοσής του.

Το λεύκωμα είναι δίγλωσσο (ελληνικά- αγγλικά) και μπορεί να αποτελέσει ένα κλασικό Σπαρτιάτικο δώρο και για τους φίλους μας στο εξωτερικό, όπως και ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Το λεύκωμα θα πωλείται στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

Στην παρουσίαση του λευκώματος, μιλούν,

  • η Αναστασία Κανελλοπούλου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, η οποία είχε και την επιμέλεια του λευκώματος, με θέμα, «Στην Σπάρτη και στην Ευρώπη με αγάπη»,
  • η Μόνικα Διαμαντή, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, υπεύθυνη του παραρτήματος της Κουμανταρείου Πινακοθήκης Σπάρτης με θέμα, «Ο μύθος στην τέχνη»,
  • η Γιώτα Λάσκαρη , φιλόλογος και ποιήτρια, με θέμα, «Η αρπαγή της Ευρώπης κι ένα επύλλιον. Απόπειρες διαχρονικής και επικαιρικής ανάγνωσης της σαγήνης ενός πανάρχαιου και επίμονου μύθου».

Πρόσκληση

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν την προσπάθεια του Ινστιτούτου Σπάρτης στην προσπάθειά του να αναδείξει την πόλη μας», λένε από το Ινστιτούτο..

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις