ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ενεργειακή φτώχεια και τις ενεργειακές κοινότητες που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ).

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του Ινστιτούτου Σπάρτης για την ενημέρωση και την υποστήριξη των Σπαρτιατών και των Λακώνων σχετικά με τα τρέχοντα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

  • «Η ενεργειακή μετάβαση να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης»

«..Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην εξοικονόμηση αλλά και την παραγωγή ενέργειας, αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η ενεργειακή μετάβαση - με στόχο την κλιματική ουδετερότητα - να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και με την κοινωνία σε ενεργό ρόλο», λένε από το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Και προσθέτουν:

«Το Ινστιτούτο Σπάρτης θεωρεί υποχρέωσή του, η οποία απορρέει από τον κοινωνικό του ρόλο , να πρωτοστατήσει στην δημιουργία έστω και μίας ενεργειακής κοινότητας, ως καλή πρακτική και ως δράση κοινωνικής ευθύνης, βεβαίως σε συνεργασία με φορείς που είναι ικανοί να την υποστηρίξουν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις