ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή στην Ελλάδα γεμάτη αρχαία ιστορία και πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Πολλά από τα δρώμενα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο συνέβησαν σε αυτήν την περιοχή και πολλά από τα μέρη όπου συνέβησαν είναι ακόμη επισκέψιμα. Ανακαλύψτε τα!

Αρχαία Κόρινθος

Η αρχαία Κόρινθος ήταν μια δημοφιλής ελληνική πόλη που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Λόγω της δημοτικότητάς της, η Κόρινθος έχει αναφερθεί πολλές φορές σε διάφορα γραπτά όλα αυτά τα χρόνια. Η Κόρινθος αναφέρθηκε στην Καινή Διαθήκη καθώς κήρυξε εκεί ο Απόστολος Παύλος. Οι επισκέπτες στην Αρχαία Κόρινθο θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ενδιαφέροντα ερείπια από τον εντυπωσιακό ναό του Απόλλωνα μέχρι το φρούριο. Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται ένα μουσείο που φιλοξενεί τα τεχνουργήματα που ανακαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή της αρχαίας πόλης. Η Αρχαία πόλη της Κορίνθου βρίσκεται επίσης κοντά στη Διώρυγα της Κορίνθου που προσφέρει εντυπωσιακά τοπία και πολλές περιπετειώδεις δραστηριότητες.

Μυκήνες

Οι Μυκήνες βρίσκονται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος ήταν μια στρατιωτική πόλη στην Αρχαία Ελλάδα που κάποτε διοικούνταν από τον βασιλιά Αγαμέμνονα - αρχηγό του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Ένα από τα πιο διάσημα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στις Μυκήνες είναι η χρυσή μάσκα που θεωρείται ευρέως από πολλούς ότι είναι του Αγαμέμνονα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί για τις Μυκήνες είναι τα γιγάντια τείχη που περιβάλλουν την πόλη, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι χρονολογούνται στον 13ο αιώνα π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών αποτελείται από ένα μουσείο, ερείπια αρχαίων τάφων, ένα παλάτι, ένα θησαυροφυλάκιο, μια πύλη λιονταριών και ένα μοναδικό πέρασμα που μοιάζει απλώς με μονοπάτι προς ένα αρχαίο υπόγειο καταφύγιο.

Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Οι Αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν πολύ σημαντικό θρησκευτικό χώρο, αλλά η γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια από τις σημαντικότερες κληρονομιές του. Το αθλητικό γεγονός καθιερώθηκε για να τιμήσει τους θεούς και έλαβε χώρα για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη το 776 π.Χ. Έκτοτε, γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι που καταργήθηκε από Ρωμαίο Αυτοκράτορα. Αν και οι αρχικοί Ολυμπιακοί Αγώνες καταργήθηκαν το 393 μ.Χ., τελικά ξεκίνησαν και πάλι στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. Στην Αρχαία Ολυμπία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν άκρως ιεροί, δημοφιλείς και μοναδικοί. Οι συμμετέχοντες, που ήταν γενικά Έλληνες άντρες, αναμενόταν να αγωνιστούν γυμνοί σε αθλήματα όπως - πυγμαχία, πάλη, αρματοδρομίες και πολλά άλλα, κάνοντας την εκδήλωση άκρως διασκεδαστική για τους θεατές και πιθανώς και τους θεούς.

Αρχαία Νεμέα

Η Αρχαία Νεμέα ήταν ένας από τους δημοφιλείς ιερούς χώρους αφιερωμένους στον Δία στην περιοχή της Πελοποννήσου της Ελλάδας. Εκτός από το ότι ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Αγώνων της Νεμέας, η περιοχή γύρω από τη Νεμέα ήταν επίσης δημοφιλής ως η σκηνή για τον πρώτο άθλο του Ηρακλή - το να σκοτώσει το λιοντάρι της Νεμέας. Οι επισκέπτες σε αυτό το αρχαίο ιερό θα μπορούν να δουν τα ερείπια των ναών του Δία, το στάδιο και άλλα ενδιαφέροντα ερείπια. Η τοποθεσία είναι επίσης μια δημοφιλής οινοπαραγωγική περιοχή στην Ελλάδα που κάνει την επίσκεψη ιστορική.

Αρχαία Μεσσήνη

Η Μεσσήνη είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Η Μεσσήνη χτίστηκε το 369 π.Χ. από τον βασιλιά Επαμεινώνδα μετά την λεηλασία των Σπαρτιατών και η πόλη δεν έχει δει καταστροφές από τότε. Η τοποθεσία έχει επίσης μια γραφική γοητεία, καθώς βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα στο καταπράσινο τοπίο της γύρω περιοχής. Σε ορισμένα σημεία της πόλης υπάρχουν αρκετοί πανύψηλοι λόφοι με καταπράσινο δάσος, υποστηρίζοντας την ελκυστικότητα της περιοχής. Στη Μεσσήνη, υπάρχουν διάφορα σημεία για να δει ο επισκέπτης, όπως θέατρο, ναούς, στάδιο και πολλά άλλα αρχαία κτίρια. Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται επίσης μουσείο στο οποίο σώζονται τα ευρήματα από τις ανασκαφές της πόλης.

Επίδαυρος

Βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, η Επίδαυρος φιλοξενεί ένα διάσημο θέατρο του 4ου αιώνα π.Χ. που φιλοξενεί το ετήσιο Φεστιβάλ Αθηνών. Κάθε καλοκαίρι, οι επισκέπτες έρχονται σε αυτόν τον αρχαίο ιερό για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ όπως έκαναν κάποτε οι αρχαίοι Έλληνες. Άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να δει κανείς στην Επίδαυρο περιλαμβάνουν - έναν ναό αφιερωμένο στον Ασκληπιό - τον Έλληνα θεό της υγείας, και ένα αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές του χώρου.

Μυστράς

Ο αρχαιολογικός χώρος του Μυστρά είναι ένα κάστρο στη νότια Πελοπόννησο κοντά στη Σπάρτη. Η τοποθεσία χαρακτηρίζεται από πολλά ιστορικά κτίρια καθώς ήταν κάποτε οχυρή πόλη κατά τη βυζαντινή περίοδο. Η πόλη γνώρισε επίσης την κατοχή των Ενετών καθώς και των Οθωμανών και όσοι την επισκεφτούν θα συναντήσουν αξιοθέατα όπως εντυπωσιακά παλάτια, βυζαντινές εκκλησίες, ψηλά βυζαντινά τείχη και γραφική θέα στη γύρω καταπράσινη κοιλάδα. Στην τοποθεσία βρίσκεται ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει τα βυζαντινά εκθέματα και να μάθει για την ιστορία αυτού του τόπου.

Πάτρα

Η Πάτρα είναι μια ζωντανή πόλη στη βορειοδυτική Πελοπόννησο που παρουσιάζει μια πολιτιστική και διασκεδαστική δραστηριότητα. Η πόλη διαθέτει επίσης χιλιάδες χρόνια ιστορίας που μπορεί να δει κανείς στα μουσεία και τα μοναδικά κτίρια γύρω από την περιοχή. Το Κάστρο της Πάτρας του έκτου αιώνα μ.Χ. είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δει κανείς σε αυτήν την πόλη και οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν το Ωδείο της Πάτρας - ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ρωμαϊκά αμφιθέατρα.

Μονεμβασιά

Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι ένας μοναδικός προορισμός που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην Πελοπόννησο. Η πόλη που βρίσκεται σε ένα μικρό νησί κοντά στα ερείπια της Επιδαύρου ιδρύθηκε κατά τη βυζαντινή περίοδο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της είναι η μοναδική της κατασκευή στην άκρη ενός βράχου με θέα την όμορφη θάλασσα. Οι επισκέπτες της πόλης θα αντικρίσουν αξιοθέατα βυζαντινών εκκλησιών, τα ερείπια πολλών ιστορικών κτιρίων και ένα αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί πολυάριθμα ενδιαφέροντα υλικά από το παρελθόν της πόλης.

Ναύπλιο

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένα από τα δημοφιλή μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Πελοποννήσου. Εκτός από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτή η πόλη είναι γεμάτη ιστορία και είναι ένα τέλειο μέρος για τους επισκέπτες να ξεκινήσουν την εξερεύνηση της περιοχής της Πελοποννήσου. Το Ναύπλιο έχει τα πάντα, από κάστρα μέχρι αρχαιολογικά μουσεία, εκκλησίες και εντυπωσιακά κτίρια. Το κάστρο του Παλαμηδίου είναι ένα από τα δημοφιλή αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσει κανείς όταν βρίσκεται στην πόλη, καθώς προσφέρει εντυπωσιακή θέα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις